Ziemassvētku koncerti un pēdējā iespēja iegādāt dāvanas: pasākumu ceļvedis nedēļai

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Klāt vieni no gada jaukākajiem svētkiem - Ziemassvētki! Pirms pulcējaties pie svētku galda un pateicaties tuvākajiem par šogad piedzīvoto, aicinām baudīt svētku atmosfēru dažādos pasākumos! Lūk, pasākumu ceļvedis nedēļai!

18. decembris

Arī šonedēļ visas nedēļas garumā ir iespēja iegādāties svētku dāvanas vai baudīt Ziemassvētku atmosfēru Vecrīgas tirdziņā, kā arī Vidzemes tirgū

Pirmdienas vakarā plkst. 19.00 Rīgas kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” Lielajā zālē notiks koncertuzvedums ģimenēm “Pasakaini sniegi snieg”, kurā piedalīsies bērnu un jauniešu vokālais ansamblis “Kolibri” un instrumentāla grupa.

Savukārt koncertzālē “VEF” pirmo reizi Rīgā viesosies Katalonijas Nacionālais balets (Ballet de Catalunya) ar izrādi “Riekstkodis”.

19. decembris

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā ģilde” 19. decembrī plkst. 18.00 notiks bērnu vokālās studijas “Knīpas un Knauķi” Ziemassvētku koncerts “Karameles”. Koncertprogrammā “Karameles” skanēs jau iemīļotas Ingus Ulmaņa, Aigara Voitišķa, Raimonda Paula, Zigfrīda Muktupāvela, Valta Pūces, kā arī citu komponistu dziesmas. Aranžiju veidotāji ir dziesmu autori un komponists Andris Sējāns.

20. decembris

Trešdien, 20. decembrī, koncertzālē "VEF" pirmizrādi piedzīvos Latvijā pirmais multimediālais džūkboks mūzikls “Mežrozīte, pilsētas romance divās daļās” ar Raimonda Paula mūziku. Galvenajās lomās Dināra Rudāne un Dainis Skutelis. 

Bet klubā "Depo" - "2023. gada Labumi no 20 m. slavas". Uzstāsies "SKALA BÜNTE", "K.O.G.S"., "Depustūtes", "Pietura Nekuriene", "YR", "Dancing Fool". Pasākuma sākums plkst. 20.00.

Foto: Ziemassvētku egles iedegšana pie Rīgas pils

21. decembris

21. decembrī plkst. 18.00 norisināsies Bluķa vakars Vecrīgā. Tā norise tiks atklāta Rātslaukumā, bluķa vilkšana turpināsies maršrutā no Rātslaukuma līdz Grēcinieku ielai, tad pa Audēju ielu, Vaļņu ielu, Kaļķu ielu, Līvu laukumu, Zirgu ielu, Doma laukumu, Jaunielu, un gājiens noslēgsies Rātslaukumā ar ugunskura dedzināšanu, sadancošanu, rituāliem un bluķu sadedzināšanu. Pasākumu vadīs tautas mūzikas grupa “Teikas muzikanti”, “Rīgas danču klubs”, folkloras kopas no Rīgas un Latvijas novadiem, aicināti visi interesenti.

Bet mūzikas namā "Daile" notiks grupas "Iļģi" Ziemassvētku koncerts. “Zinu, ka ir cilvēki, kas nāk katru gadu tieši uz Ziemas saulgriežu koncertiem, tā kļuvusi par neatņemamu svētku tradīciju,” saka Ilga Reizniece. “Arī mums pašiem šis gada siltākais koncerts ir īpašs. Aicinām ikgadējos klausītājus un tos, kuri nekad vēl nav bijuši šajos koncertos!”

Foto: Grupa "Iļģi" fon Stricka villas dārzā

22. decembris

22. decembrī, plkst. 17:30 un 20:00, Rīgas Domā notiks sirsnīgs Ziemassvētku koncerts, kur uzstāsies Ieva Kerēvica, Artjoms Safronovs, Inna Kločko, Carnikavas jauktais koris “Vēja balss” un tā diriģents Matīss Circenis, kā arī grupa “24. Avēnija”, u.c..

Kad pār Mežaparka priedēm nolaižas tumsa un starp Zoodārza aplokiem virpuļo sniega pārslas, tad daudzi Rīgas ZOO draugi atceras – drīz būs klāt Ziemas naktis.  No 22. decembra ik vakaru dārzs būs atvērts līdz 21.00. Tumsā tas iemirdzēsies košāk nekā citvakar, krēslainās takas pielīs ar jautrām bērnu un pieaugušo čalām, aplokos iemitināsies Gaismas dzīvnieki, un netālu no ziemeļbriežiem kurēsies ugunskurs, pie kura sasildīties, pavērot liesmu veidoto latvisko spēka zīmju atblāzmu vai arī uzrīkot ziemīgu pikniku, cepot līdzpaņemtās desiņas. Vakara stundās ieejas biļete ikvienam apmeklētājam maksās tikai 5 eiro.

23. decembris 

Plkst. 18:00 Rīgas Svētā Pāvila evaņģēliski luteriskā baznīcā notiks Ziemassvētku koncerts sveču gaismā "Ave Maria", kur Latvijas Operas teātra solistes - Jūlija Vasiļjeva (soprāns) un Ilona Bagele (mecosoprāns) – ērģeļmūzikas pavadījumā (Ilonas Birģeles akomponements) izpilda lūgšanas Ave Maria, eņģeļa sveicinājuma, pazīstamākās vokālās versijas.

24. decembris

Pirms sanākšanas kopā ar draugiem un ģimeni ar gaišu un sirsnīgu noskaņas mūziku jūs iepriecinās un burvīgu svētku atmosfēru radīs Ziemassvētku vecīšu kvintets – trombonisti Artūrs Hrustaļovs, Aldis Siņicins, bastrombonists Artūrs Bērziņš, tubists Raivis Māgurs un sitaminstrumentālists Edgars Vaivods. Jūsu un mūsu priekam skanēs labi atpazīstamas un tradicionālas Ziemassvētku dziesmas, kuras visi vēlamies dzirdēt šajā svētku gaidīšanas laikā - Bastejkalnā plkst. 11.30 un Vērmanes dārzā plkst. 12.30.

Priecīgus svētkus!

Raksts tapis sadarbībā ar "Betsafe Sports".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu