Nacionālais teātris šosezon piedāvās vēl piecas pirmizrādes

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālā teātra rīkotā preses konference, kurā informē par izmaiņām 105. sezonas repertuārā un jaunumiem skatītāju apkalpošanas kārtībā.
Latvijas Nacionālā teātra rīkotā preses konference, kurā informē par izmaiņām 105. sezonas repertuārā un jaunumiem skatītāju apkalpošanas kārtībā. Foto: Līga Gredzena/LETA

Latvijas Nacionālais teātris šajā sezonā skatītājiem bez jau iepriekš izziņotajām piedāvās vēl piecas pirmizrādes, kā arī skatītāju lojalitātes karti.

Sezona pašlaik ir pusē, tā sākusies ļoti veiksmīgi, sacīja teātra direktors Māris Vītols. Taču, lai dotu iespēju skatītājiem tikties ar iemīļotajiem aktieriem pēc iespējas biežāk, teātra repertuāru papildinās vēl piecas jaunas izrādes. Sezonai noslēdzoties, teātris tajā būs nosvinējis 14 pirmizrādes, kas Nacionālajā teātrī ir neparasti liels jauniestudējumu skaits.

Skatītāju lojalitātes kartes uzdevums ir padarīt teātra mākslu pieejamāku. Karti var iegādāties jau no šodienas, un līdz 10. decembrim tās cena būs tikai 10 eiro, bet pēc šī datuma - 20 eiro, informēja direktors. Karte dos iespēju tās īpašniekam dienu ātrāk par pārējiem iegādāties biļetes uz jebkuru izrādi ar 20% atlaidi, kā arī nodrošinās atlaides teātra kafejnīcā un suvenīru veikalā. Karte būs derīga piecus gadus.

Foto: Līga Gredzena/LETA

Jau 6. decembrī plkst.18.30 Aktieru zālē notiks Kaspara Rolšteina monooperas "#DiToo" pirmizrāde. Monoopera tapusi kopā ar aktrisi un režisori Ditu Lūriņu.

Edmunds Freibergs uzaicināts iestudēt Henrika Ibsena klasisko lugu ar nosaukumu "Heda Gablere. Atgriešanās", kurā sola vairāku sen neredzētu aktieru atgriešanos uz skatuves, piemēram, izrādē piedalīsies Madara Saldovere, Ivars Puga, Lāsma Kugrēna un citi. Šīs lugas pirmizrāde notiks 6. martā.

21. martā Pauls Timrots piedāvās skatītājiem īpaši Teātra dienai veidotu iestudējumu "Nemaz nesmejies", kurā sola "aizskart skatītāju jūtas", vienlaikus paužot viedokli, ka tas arī ir teātra uzdevums. Timrots atgādināja par 80. gadiem, kad Teātra dienas tika svinētas Rīgas ielās, kamēr pašlaik teātris esot nedaudz iekapsulējies, bet iespējams, ka jau nākamgad varētu atjaunot šo tradīciju.

Gatis Šmits iestudē Anšlava Eglīša "Bezkaunīgos večus", kurai pirmizrādi sola sezonas beigās - 16. maijā, Lielajā zālē. Lugas darbība notiek 20. gadsimta 60. gadu beigās Losandželosā, "kas ir tik tālu no Latvijas miglainajiem laukiem, cik vien iespējams".

Jaunā režisore Endīne Bērziņa iestudēs izrādi "Laiks paradīzei", kura stāstīs par finanšu piramīdām. Ar šo dzīves daļu saskaras iedzīvotāju daļa, kuru dzīves apstākļi nav pārāk veiksmīgi, pastāstīja direktora vietniece repertuāra un mākslinieciskās stratēģijas jautājumos Ieva Struka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu