Par LTV pagaidu valdes locekli ievēlēts Miķelsons

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Televīzijas mikrofons.
Latvijas Televīzijas mikrofons. Foto: Lita Millere/LETA

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien padomes sēdē nolēma ievēlēt Gintu Miķelsonu par valsts SIA "Latvijas Televīzija" (LTV) pagaidu valdes locekli tehnoloģiskās un infrastruktūras attīstības jautājumos.

Kā informēja SEPLP pārstāve Baiba Beāte Šleja, Miķelsons ir Latvijas Būvuzņēmēju apvienības valdes priekšsēdētājs, uzņēmējs, kurš specializējies biznesa vadības konsultācijās, organizāciju pārmaiņu un biznesa un tehnoloģiju attīstības projektu vadībā.

Iepriekš Miķelsons ir ieņēmis vadošus amatus tādos uzņēmumos kā SIA "Lattelecom", AS "Latvijas Neatkarīgā Televīzija".

2013.gadā viņš bija LTV prokūrists, strādājot kā uzņēmuma pagaidu vadītājs, vēlāk bijis LTV valdes padomnieks.

Amata pienākumus Miķelsons sāks pildīt 2024.gada 2.janvārī un šajā amatā viņš ir ievēlēts uz vienu gadu līdz 2025.gada 1.janvārim.

Pašlaik LTV valdē strādā viens valdes loceklis, valdes priekšsēdētājs Ivars Priede.

Kā ziņots, lēmums par tehnoloģiskās un infrastruktūras attīstības pagaidu valdes locekļa pozīcijas izveidošanu ir pieņemts, lai stiprinātu LTV pārvaldību attiecīgajā jomā. SEPLP sagaida, ka jaunais valdes loceklis "intensīvi strādās, lai risinātu gan steidzamus LTV tehnoloģiskā nodrošinājuma jautājumus, gan strādātu pie sabiedriskās televīzijas ilgtermiņa infrastruktūras attīstības stratēģijas, ņemot vērā mērķi par vienota sabiedriskā medija izveidošanu", norāda SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis.

Dodot mājienus par nesaskaņām iepirkumu jautājumos, LTV vadību nesen pameta divi valdes locekļi.

Saskaņā ar Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu, pagaidu valdes locekli var ievēlēt amatā uz vienu gadu.

SEPLP grozīja LTV statūtus, lemjot, ka LTV valdē pagaidām būs tikai viens valdes loceklis, proti, valdes priekšsēdētājs Priede.

Valdes loceklis programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos Kaspars Odiņš atkāpās no LTV valdes locekļa amata pienākumu pildīšanas no 2023.gada 22.oktobra, bet valdes locekle finanšu pārvaldības jautājumos Elīza Bērziņa atkāpās no LTV valdes locekļa amata pienākumu pildīšanas no 2023.gada 14.novembra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu