Ielūkoties pansionātā ar brīvprātīgā acīm. Sestdien gaidāms projekta “Sarunas ar senioriem” noslēguma pasākums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Sestdien, 16. decembrī, notikumu telpā “Paviljons Ziedoņdārzs” (Čaka iela 100) norisināsies biedrības “Ascendum” īstenotā projekta “Sarunas ar senioriem” noslēguma pasākums ar atspirdzinājumiem, dzīvo mūziku un pieredzes stāstiem.

Pasākumā piedalīsies trīs projektā iesaistīto sociālās aprūpes institūciju vadītāji, kā arī vairāk nekā 30 brīvprātīgie, kuri pēdējo divu gadu laikā vairākus mēnešus nedēļas nogales ir pavadījuši institūcijās dzīvojošu senioru sabiedrībā. Pasākuma laikā gaidāms arī projekta vadītājas Lauras Zemvaldes moderēts sarunu aplis, kurā interesenti varēs uzdot arī sevi interesējošus jautājumus par pansionāta vidi, brīvprātīgā darba specifiku un pieredzēm.

“Sarunas ar senioriem” ir Aktīvo iedzīvotāju fonda (AIF) finansiāli atbalstīts projekts, kurā brīvprātīgie 2022. un 2023. gadā apciemoja sociālās aprūpes centru klientus Rūjienā, Lubānā, Ozolniekos un Laucienē ar mērķi dibināt attiecības un mazināt senioru sociālo izolētību.

Pirms došanās pie senioriem brīvprātīgie tika apmācīti sociālantropoloģes Annas Žabickas vadītos semināros; brīvprātīgajiem tika nodrošināts transports uz SARC, kā arī naktsmājas tā tuvumā, lai veicinātu nepārrautu saskarsmi. Projekts ir saņēmis novērtējumu gan no pilsoniskās sabiedrības, gan aprūpes institūciju puses par darba metodoloģiju, radošajām metodēm un ieguvumiem senioriem un brīvprātīgajiem.

Pasākuma laikā par muzikālo pavadījumu un svētku laikam atbilstošu atmosfēru parūpēsies Antons Chernetskyi – dziedātājs un ģitārists no Ukrainas, kura repertuārā atrodams ceļojums caur dekādēm un mūzikas stiliem ar nostalģisku noti.

Pasākums ir atvērts visiem interesentiem no pilsoniskās sabiedrības un mediju puses; pasākuma sākums plkst. 13.00; moderētais sarunu aplis – plkst. 14 – 15.30, pasākuma noslēgums – plkst. 17.

Šis projekts ir daļa no biedrības “Ascendum” realizētā projekta ““Ascendum” darbība 2022.-2023. gadā”, ko finansē finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu