Janvārī sāksies Kino muzeja kinolektorija jaunā sezona

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto / HBF

Kinoteātrī "Splendid Palace" 10. janvārī plkst. 19 notiks režisora un aktiera Čārlija Čaplina 1952. gada filmas "Rampas ugunis" seanss, kuru ar lekciju atklās kinozinātniece un Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma, informēja Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Rīgas Kino muzeja pārstāve Dace Čaure.

Ar Čaplina filmas seansu un Rietumas lekciju sāksies deviņpadsmitā kinolektorija "Tas, ko tu nedrīksti nezināt" sezona. Pasākumu rīko LKA Rīgas Kino muzejs sadarbībā ar kinoteātri "Splendid Palace".

Čaure norāda, ka šogad lektorijs uz kino ekrāna rādīs visu to, kas starmešu gaismā atklājas, un to, kas paliek aizkulišu ēnās. Programma sāksies ar atskatu uz aizgājušo caur Čaplina acīm, turpināsies ar dažādām attiecībām ar slavu un tās dēmoniem, un noslēgsies uz cerīgas nots ar dokumentālo filmu "Meklējot mūziķa likteni".

Lektorija sešas filmas pārstāv dažādus žanrus, rokrakstus un laikmetus: no zelta Holivudas cauri Franču jaunajam vilnim līdz japāņu animācijas klasikai, iekļaujot arī izpausmes vietējā kino.

Paredzēts, ka kinolektorijs tiks turpināts 24.janvārī, kad izrādīs režisora Oļģerta Dunkera 1971.gada filmu "Tauriņdeja". Pirms filmas ievadvārdus teiks kino kritiķe Daira Āboliņa. Savukārt 7.februārī varēs noskatīties Anjēzes Vardas 1962.gada filmu "Kleo no 5 līdz 7". Pirms filmas ievadvārdus teiks kino kritiķe Dārta Ceriņa.

Plānots, ka 21.februārī tiks izrādīta režisora Toda Heinsa 1998.gada filma "Spožā zelta dzīsla". Pirms filmas ievadvārdus teiks kinofestivāla "2Annas" radošā vadītāja Laima Graždanoviča.

13.martā interesenti varēs noskatīties Satoši Kona 1997.gada animācijas filmu "Perfekti zils". Pirms filmas seansa ievadvārdus teiks kino publicists Žulijens Nuhuma Kulibali. Kinolektorijs noslēgsies 27.martā, kad izrādīs Malika Bendžalū 2012.gada filmu "Meklējot mūziķa likteni". Pirms filmas ievadvārdus teiks mūziķis un mākslinieks Ričards Tomsons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu