Platformas "Tet TV+" skatītāji pērn visvairāk skatījušies pašmāju seriālus un filmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Liene Sebre izglītojošajā programmā "Tutas lietas"
Liene Sebre izglītojošajā programmā "Tutas lietas" Foto: Publicitātes foto

Analizējot izklaides platformas "Tet TV+" 2023. gada tendences un skatītāju iecienītāko saturu, noskaidrots, ka īpaši iecienīti ir bijuši jaunākie latviešu seriāli un filmas. Skatītāko pārraižu augšgalā ierindojas biogrāfiskā latviešu filma “Mātes piens” un pašmāju detektīvseriāls “Nelūgtie viesi”. Tāpat platformā pagājušajā gadā ir ievērojami palielināts satura apjoms latviešu valodā, radot pieejamākas skatīšanās iespējas plašākam skatītāju lokam.

Stāsta "Tet" komercdirektors Edgars Grandāns: "Viens no mūsu mērķiem ir radīt un iedzīvināt arvien jaunu pašmāju televīzijas saturu, uzsverot sabiedrībai aktuālas un interesantas tēmas. Šobrīd "Tet TV+" platformā ir pieejamas 5000 seriālu epizodes un filmas, kopā aptverot vairāk nekā 13 000 stundas izklaidējoša un izglītojoša satura visām gaumēm, interesēm un paaudzēm. 22% no tā ir "Tet" oriģinālsaturs. Tie ir kvalitatīvi pašmāju seriāli, raidījumi un filmas. Varam būt lepni par Latvijas kinodarbiem, jaunajiem režisoriem un producentiem, ar kuriem strādājam diendienā, un redzam, ka skatītāji to novērtē.” 

SIA "Tet" valdes loceklis un komercdirektors Edgars Grandāns piedalās diskusijā "Vai pirātisma lielvalsts var kļūt par veiksmīgas uzņēmējdarbības vidi?" 2023. gada 26. aprīlī. 
SIA "Tet" valdes loceklis un komercdirektors Edgars Grandāns piedalās diskusijā "Vai pirātisma lielvalsts var kļūt par veiksmīgas uzņēmējdarbības vidi?" 2023. gada 26. aprīlī. Foto: Paula Čurkste/LETA

Vēl vairāk satura latviešu valodā

2023. gadā "Tet TV+" abonentu iecienītākie un pieprasītākie kanāli bija tie, kas piedāvāja vietējo saturu latviešu valodā – LTV1, STV Pirmā, 360TV, TV3, TV3 Life, LTV7, TV6. Gandrīz divas reizes jeb par 45% audzis arī starptautisko TV kanālu skaits, kuros ir pieejams latviešu valodas tulkojums. Palielinājies arī satura piedāvājums TV kanāliem ukraiņu, poļu un vācu valodā.

Skatītāju iecienītākās pārraides – pašmāju kino un realitātes šovi

"Tet" aktīvi turpina strādāt pie pašmāju kinodarbu veidošanas, papildinot seriālu un filmu klāstu. Šī gada skatītāko filmu augšgalā ierindojas biogrāfiskā latviešu filma "Mātes piens" (rež. Ināra Kolmane) un drāma "Māsas" (rež. Linda Olte), kā arī Holivudas fantāzijas un spriedzes filma "Melnais Ādams" (Black Adam, 2023).

Rūta Kronberga un Zane Bierande filmas "Mātes piens" uzņemšanas laukumā. 
Rūta Kronberga un Zane Bierande filmas "Mātes piens" uzņemšanas laukumā. Foto: Jānis Deinats

Skatītāko seriālu un šovu augšgalā pārliecinoši pirmās vietas ieņem "Tet" oriģinālsaturs – detektīvseriāls “Nelūgtie viesi” un realitātes šovs “Mīla kemperī”. Mazākie skatītāji devuši priekšroku izglītojošajam raidījumam pirmsskolas vecuma bērniem “Tutas lietas”, britu animācijas seriālam “Bings” un pašmāju “Ričija Rū pasakas 2”. Skatītākās animācijas filmas bijušas "DC Supermīluļu līga", "Skūbijs!" un "Raganas".

2023. gadā tapuši un pie skatītājiem nonākuši arī iecienītie seriāli "Fati", "Dzelzs nervi", "No naida līdz mīlestībai", "Estonia”, “Zinātne vai maģija”, “Ričijs Rū un internets” 2. sezona, filma “72 stundas” un citi.

Filmu nomā dominē “Mātes piens”

Animācijas filmas "Ledus sirds" (Frozen) varoņi. 
Animācijas filmas "Ledus sirds" (Frozen) varoņi. Foto: Shutterstock

Filmas, kuras kino mīļi visbiežāk nomājuši 2023. gadā, ir skatītākā latviešu filma “Mātes piens”, kā arī animācijas filmas “Ledus sirds 2” un “Ledus sirds”. Interesanti, ka viens no abonentiem abas “Ledus sirds” filmas ir atkārtoti iegādājies nomā pat 29 reizes, savukārt 176 reizes kāds no klientiem ir skatījies animācijas filmu “Zvaigzne”.

Fokusā – Latvijas sportistu panākumi

Latvijas vīriešu hokeja izlase pirms pārbaudes spēles pret Franciju 2023. gada 9. novembrī. 
Latvijas vīriešu hokeja izlase pirms pārbaudes spēles pret Franciju 2023. gada 9. novembrī. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šis gads ir bijis bagāts ne tikai ar dažādiem sporta notikumiem, bet arī mūsu sportistu izciliem panākumiem. Pateicoties valsts izlases iegūtajai bronzas medaļai Pasaules čempionātā hokejā, basketbola valstsvienības izcilajiem rezultātiem Pasaules kausa izcīņā, kā arī Latvijas 3x3 basketbola izlases izcīnītajai zelta godalgai Eiropas spēlēs, sporta translācijas šogad bijušas īpaši pieprasītas, ierindojoties skatītāko pārraižu augšgalā.

2024. gadā – jauni seriāli un iecienītāko pārraižu turpinājums

Aktieris Andris Daugaviņš filmas "Nelūgtie viesi" uzņemšanas sākumā
Aktieris Andris Daugaviņš filmas "Nelūgtie viesi" uzņemšanas sākumā Foto: Publicitātes foto

Šajā gadā Tet TV+ klāstu papildinās bagātīgs, kvalitatīvs un daudzveidīgs piedāvājums. Jau 4. janvārī pie skatītājiem nonāks kriminālkomēdijas žanra seriāls “Produkts”.

Mēneša beigās - no 31. janvāra varēs sekot līdzi “Nelūgtie viesi” mazpilsētas izmeklētāju Ričarda un Oskara jaunajiem izaicinājumiem. Savukārt bērnu auditorija no 9. janvāra varēs iepazīties ar animācijas filmas "Ķepu patruļa” aizraujošajiem notikumiem un pavisam drīz arī izglītojošā raidījuma "Tutas lietas" jaunās, 13. sezonas, piedzīvojumiem.

Sadarbībā ar "Helio Media" skatītājus sagaida jauns attiecību šovs "Mīlas nometne". Ekskluzīvi "Tet TV+" abonentiem būs pieejamas šī šova aizkadra sērijas "Mīlas nometne. Tuvplānā".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu