Fiņķa “Vislielākais koncerts” – pirmā fanu filmētā koncertfilma Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Goldbergs

Mūziķis Fiņķis plašāku popularitāti guvis ar hitiem “Raķešu zinātne”, “Maza Rīga” un “Kā pavadīt jaunību”, savukārt 2023. gada nogalē viņš aicināja savus fanus uz “Vislielāko koncertu” VEF Kvartālā. Nu tapusi īpaša koncertfilma, kas uzskatāma par pionieri savā žanrā.

Šī koncertfilma skatītājiem piedāvā klātesamības sajūtu un vienotību ar citiem mūziķa faniem, filmas skatītājiem nodrošinot muzikālo baudījumu un grandiozu scenogrāfiju. Koncertfilma pieejama skatīšanai bez maksas!

Ierasti koncertfilmas tiek filmētas ar modernākajām kamerām, droniem un citiem tehniskajiem palīglīdzekļiem, lai precīzi atainotu mākslinieku uzstāšanos. Tomēr šāds filmēšanas veids bieži vien neļauj līdz galam nodot koncertfilmas skatītājiem emocijas, klātesamības sajūtu, kas valdījusi koncertā. Fiņķis nolēmis šo praksi lauzt, izveidojot pirmo fanu filmēto koncertfilmu Latvijā.

Kā stāsta pats mūziķis, šie koncerti un pēcāk tapusī koncertfilma noteikti ir viens no zīmīgākajiem atskaites punktiem viņa muzikālajā karjerā:

“Pateicoties vairākiem aizvadītajā vasarā nospēlētājiem koncertiem, mūsu grupa ieraksta brīdī bija izcilā formā – gan muzikāli, gan jaudas ziņā. Tā ir tīra manta – uz skatuves neviena datora, tikai īstas emocijas, draugi un daudz mīlestības!”

Koncertfilmas tapšanā piedalījušies arī citi Latvijā zināmi mūziķi, piemēram, pavadošā sastāva mākslinieki Aleksis Luriņš, Andris Strazds, Krišjānis Bremšs un Elza Kaktiņa, kā arī koncerta viesmākslinieces Patrisha un Múr.

Foto: Mārtiņš Goldbergs

Koncertfilmas režisore Elīza Jordane stāsta: “Koncertfilmu ievada īss ieskats koncerta tapšanas procesā, kas bija īsts sirdsdarbs. Filmas veidotāju komanda piedalījās arī scenogrāfijas izstrādes un uzbūves procesos.

Paša koncerta atskats pievēršas Latvijā unikālai perspektīvai — kā mākslinieku veidoto uzstāšanos redz paši fani un apmeklētāji, nevis smalka kino tehnika vien.

Mums svarīga bija arī ieraksta kvalitāte un vizuālais stāsts – izvairoties no tradicionālās koncertu filmēšanas manieres, centāmies atrast citus piegājienus, manevrējot gan ar apmeklētāju safilmēto materiālu, gan ar vintage optiku un analogiem efektiem profesionālu operatoru veikumā. Tas noteikti sagādās savus pārsteigumus un sniegs iespēju sajusties kā daļai no kādas draugu grupas, nevis attālam vērotājam no malas.’’

Foto: Mārtiņš Goldbergs

Līdz ar koncertfilmas izdošanu Fiņķis savus fanus iepriecina arī ar vizuālu fragmentu vienam no saviem populārākajiem hitiem – “Maza Rīga”. Tas ir unikāls ieskats koncerta kulminācijā, un jau šobrīd skatāms video straumēšanas platformā YouTube.

Savukārt koncertfilma "Vislielākais koncerts”, reģistrējoties LMT Viedtelevīzijā, bez maksas skatāma pievienotajā saitē

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu