Vēl pēdējās dienas novērtējams gaismas festviāls “Ziemas nedarbi”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā vēl līdz svētdienai, 14. janvārim, norisināsies gaismas festivāls “Ziemas nedarbi”, kur instalācijas ir veidojis mākslīgais intelekts (MI) sadarbībā ar Latvijas teātru aktieriem un Latvijas gaismu māksliniekiem.

Apmeklētājiem pastaigas beigās ir iespēja balsot par savu mīļāko gaismas objektu, un pašlaik pirmās trīs vietas balsojumā ieņem gaismu objekti “Skaties efejās” (Inta Tirole, Jānis Baltvilks, Kristaps Dergačs, MI), “Viss, ko nedrīkst” (Indra Burkovska, Māra Zālīte, MI) un “Egle” (Uldis Dumpis, Inese Zandere, Artis Vilks, MI).

Foto: Publicitātes foto

Gaismas festivāla veidošanā iesaistījušies autori, kas līdzdarbojušies Ziemas gaismas dārza, gaismas festivāla “Staro Rīga”, pastaigas “Izgaismotā Liepāja”, gaismas priekšnesumu “Sapnis" un daudzu citu Latvijas gaismas notikumu realizācijā. Gaismas festivāls tapis kā vienota gaismas pastaigu taka - krāsains ziemas piedzīvojums ar gaismām, dzeju un aktieriem, instalācijām un mūziku, video projekcijām un lāzeriem. Ar devīzi “Neļauj priekam aizmigt ziemas miegā!” gaismas festivāla autori uz LU Botānisko dārzu aicina visu vecumu apmeklētājus.

Foto: Publicitātes foto

Viens no galvenajiem gaismas festivāla autoriem ir mākslīgais intelekts - festivāla režisores Ditas Lūriņas vadībā kopā ar Latvijas teātru aktieriem, tas aicina ikvienu atsaukt atmiņā populārus dzejnieku darbus un piedāvā savu interpretāciju par tiem. Gaismas notikuma radošā komanda mākslīgajam intelektam ir devusi dažādus audiovizuālus uzdevumus, lai pārvērstu ieziemoto Botānisko dārzu. Gaismas festivālā ir apskatāmi vairāk kā 15 gaismas objekti, ikvienam ir iespēja līdzdarboties un ietekmēt objektu saturu. Pasākuma rīkotāji aicina: "Uzlādējiet savu mobilo tālruni un esiet gatavi jautrai un neparastai pastaigai."

Foto: Publicitātes foto

Gaismas festivāls “Ziemas nedarbi” LU Botāniskajā dārzā gaida ciemiņus vēl līdz 14. janvārim, katru dienu no plkst. 17:00 līdz 22:00 (pēdējā ieeja plkst. 21:00).

LU Botāniskā dārza teritorijā nedrīkst ienākt ar dzīvniekiem, darbojas ziemas gardumu kafejnīcas. Apmeklētāji aicināti līdzi ņemt labu garastāvokli un laika apstākļiem atbilstošu apģērbu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu