Minhenes lidostā "aizturēts" aktieris Arnolds Švarcenegers (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Getty Images / AFP / Scanpix

Parasti tā ar viņu notiek tikai filmās. Slavenais Holivudas kinoaktieris Arnolds Švarcenegers trešdien, 17. janvārī, tika aizturēts pārbaudei Minhenes lidostā, apstiprināja muitas pārstāvis Tomass Meisters. Pēc viņa teiktā, tā bijusi kārtējā pārbaude. Atklājies, ka Arnolds Švarcenegers ir pārkāpis muitas noteikumus.

Muitas pārstāvis Minhenē apstiprināja “Deutsche Welle” (DW), ka runa ir par tādu preču ievešanu, kuras obligāti jādeklarē. Saskaņā ar plašsaziņas līdzekļu sniegto informāciju Švarcenegers bija ievedis dārgu pulksteni.

Lai Holivudas aktieris nokārtotu visas formalitātes, lidostā viņam nācās pavadīt vairāk nekā divarpus stundas, lai gan formāli to nevar dēvēt par aizturēšanu, uzsvēra muitā. “Apmēram pusseptiņos vakarā viņš pameta ēku,” DW pastāstīja Tomass Meisters, atsakoties sniegt sīkāku informāciju par pārkāpumu.

Kā ziņo aģentūra DPA, Arnolds Švarcenegers, ierodoties Bavārijas galvaspilsētā ar reisu no Losandželosas, nedeklarēja dārgo pulksteni, lai gan viņš to grasījās atstāt Eiropas Savienībā. Šādā gadījumā mēģinājums to ievest bez muitas nodokļa ir pārkāpums. “Ja preces paliek ES, nodokļi un nodevas ir jāmaksā. Tas attiecas uz visiem,” sacīja muitas pārstāvis.

Laikraksts “Bild” publicēja fotogrāfiju ar Švarcenegeru muitas iestādē. Fotogrāfijā viņš ir brillēs, melnā žaketē ar Amerikas karogu uz piedurknes un Kalifornijas karogu uz krūtīm. Viņa rokās ir liela pelēka kaste ar pulksteni, kurai piestiprināta ar roku rakstīta piezīme: “Austrijai. Arnolds ņems līdzi.” Kā vēsta laikraksts, šis laikrādis ir unikāls, jo Šveices luksusa pulksteņu ražotājs “Audemars Piguet” tos izgatavoja vienā eksemplārā speciāli “dzelzs Arnim”. Šī īpašā eksemplāra oficiālā cena nav zināma - pats Švarcenegers esot nosaucis summu 20 tūkstoši eiro. Atsevišķu šā uzņēmuma pulksteņu cenas sasniedz simtiem tūkstošu eiro.

Arnolds Švarcenegers šo pulksteni atveda uz Eiropu, lai to izsolītu labdarības izsolē Kicbīhelē, Austrijā. Tas ir slēpošanas kūrorts, kas ir slavens visā Eiropā. Aktieris ir dzimis un uzaudzis šajā Alpu republikā un joprojām bieži ierodas Austrijā. Izsolē iegūtie līdzekļi bija paredzēti klimata aizsardzībai, kurai Švarcenegers pievērš īpašu uzmanību.

Līdzīga labdarības izsole Kicbīhelē notika arī pagājušajā gadā. Aktieris bija atvedis vairākus unikālus personiskus priekšmetus, tostarp ādas jakas kopiju, kurā viņš filmējās filmā “Terminators 2”, amerikāņu olimpiskās čempiones Lindsijas Vonnas slēpes ar autogrāfu, kā arī sava drauga Silvestera Stallones zīmētu attēlu. Pagājušā gada izsoles ieņēmumi pārsniedza 1,2 miljonus eiro.

Muitas iestādes rīcībā nav informācijas par to, vai Švarcenegers devās uz Austriju. Arī aģentūras pārstāvji sarunā ar DW korespondentu atteicās sniegt papildu informāciju par iespējamo naudas sodu, kas draud slavenajam aktierim un bijušajam Kalifornijas gubernatoram.

Kā pats Švarcenegers reaģēja uz pārbaudi un incidentu ar muitas noteikumu pārkāpumu? “Viņš nebija sajūsmā,” tā aktiera reakciju DW rezumēja Minhenes galvenās muitas iestādes pārstāvis Tomass Meisters.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu