Britu komēdija “Pīters Pens saiet sviestā” iedzīvojas Dailes teātrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārcis Baltskars

Dramaturgi Henrijs Luiss, Džonatans Seiers un Henrijs Šīlds pēc panākumus guvušā sacerējuma “Izrāde, kas saiet sviestā” radījuši kārtējo kases grāvēju, kas savu pirmizrādi Dailes teātrī piedzīvoja piektdien, 19. janvārī.

Dailes teātris sadarbībā ar radošo apvienību “Mischief Worldwide Ltd.” piedāvā teātra “The Mischief Theatre” iestudējumu "Pīters Pens saiet sviestā". Ar mērķi vismaz šoreiz “totāli neizgāzties” uz Lielās zāles skatuves atkal atgriežas Kornlijas Politehnikuma drāmas pulciņš. Šoreiz viņu iestudējums visai ģimenei vēstī par zēnu, kurš nevēlējās pieaugt.

Foto: Mārcis Baltskars

Skatītāju jau iemīļotie aktieri, kuri “Izrādē, kas saiet sviestā” izmeklēja slepkavību Haveršamas muižā (un salaida visu pilnīgā sviestā), nu ir izveidojuši jaunu izrādi. Leģendārā Pītera Pena un viņa ienaidnieka Kapteiņa Āķa cīņas karstumā viss, iespējams, atkal juks un bruks - bet mīlestība starp Vendiju un Pīteru būs tikpat īsta, kā pasakā.

Foto: Mārcis Baltskars

Šī ir jau otrā izrāde Dailes teātrī, kas tapusi ciešā sadarbībā ar “The Mischief Theatre”. 2022. gada sākumā iestudēts darba “Izrāde, kas saiet sviestā” (The Play That Goes Wrong) pārlikums, kas arvien ir viena no skatītāju vispieprasītākajām Dailes teātra izrādēm. Nu Dailes teātrī būs redzams oriģinālā uzveduma “Peter Pan Goes Wrong” (kas ar panākumiem jau vairākas sezonas tiek spēlēta Londonas Vestendā) precīzs pārlikums.

Foto: Mārcis Baltskars

Izrādi Dailē iestudē “The Mischief Theatre” režisors Freds Grejs, kas kopā ar savu komandu un mūsu aktieriem rūpīgi strādā, lai precīzi īstenotu daudzos uz skatuves notiekošos tehniskos trikus un klasiskās slapstick jeb farsa komēdijas elementus.

Foto: Mārcis Baltskars

Lomās: Gints Andžāns, Andris Bulis, Dainis Gaidelis, Gints Grāvelis, Marta Lovisa Jančevska, Anete Krasovska, Klāvs Kristaps Košins, Niklāvs Kurpnieks, Kristīne Nevarauska, Artis Robežnieks, Lauris Subatnieks, Madara Viļčuka.

Foto: Mārcis Baltskars

Autori – Henrijs Luiss (Henry Lewis), Džonatans Seiers (Jonathan Sayer), Henrijs Šīlds (Henry Shields); tulkojuma autore – Kintija Rodžersa; režisors – Ādams Megido (Adam Meggido); Dailes teātrī deleģētais režisors – Freds Grejs (Fred Gray); scenogrāfs – Saimons Skalions (Simon Scullion); kostīmu mākslinieks – Roberto Surače (Roberto Surace); gaismu mākslinieks – Mets Haskinss (Matt Haskins).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu