Paziņotas nominācijas ASV Kinoakadēmijas "Oskars" balvai

Signes Baumanes filma "Mans laulību projekts" nominantu vidū neiekļūst
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Scanpix/AP

Otrdien, 23. janvārī 96. reizi paziņotas ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvu nominācijas. Kategorijā "Labākā filma" sacentīsies desmit kinolentes, tai skaitā aizvadītā gada apspriestākās filmas "Barbie" (Bārbija) un "Oppenheimer" (Openheimers).

Nomināciju līderes ir Kristofera Nolana darbs "Openheimers" ar 13 nominācijām, kā nākamā filma ar 11 nominācijām seko "Poor Things" (Nabaga radības). 

Britu režisors Kristofers Nolans. 
Britu režisors Kristofers Nolans. Foto: AFP / Scanpix

Par labākās filmas godu sacentīsies arī kinolentes "American Fiction", "Anatomy of a Fall", "The Holdovers", "Killers of the Flower Moon", "Maestro", "Past Lives", "Poor Things" un "The Zone of Interest" (nominēta arī kategorijā Labākā ārvalstu filma). 

96. ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšana plānota 10. martā ceremonijas tradicionālajā mājvietā Holivudas teātrī "Dolby". Ceremonijas vadīšana otro gadu pēc kārtas uzticēta Džimijam Kimelam, sarunu šova "Jimmy Kimmel Live!" autoram un vadītājam. 

Ar pilnu nomināciju sarakstu iespējams iepazīties ASV šovbiznesa resursa "Variety" sagatavotajā uzskaitījumā

Diemžēl, video režisores un mākslinieces Signes Baumanes filma "Mans laulību projekts" sacensību par uzvaru kategorijā "Labākā pilnmetrāžas animācijas filma" neturpinās. 

Interneta žurnāls "Cartoon Brew" pērn izcēla Baumanes darbu, ieskaitot to septiņu filmu izlasē, kuras īpaši iesaka ASV Kinoakadēmijas biedru uzmanībai. Žurnālā tika uzsvērts, ka šāgada pretendentu vidū nav nevienas tik personiskas filmas.

"Šī muzikālā filma stāsta savu stāstu no nesatricināmi drosmīgas sievietes viedokļa, par kādu meinstrīma animācija pat neuzdrošinātos iedomāties," rakstīts žurnālā, atgādinot, ka filma saņēmusi vairāk nekā 20 balvas visā pasaulē un bijusi arī nominēta starp piecām Eiropas labākajām animācijas filmām 2022. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu