73 gadu vecumā miris rakstnieks un scenārists Māris Putniņš

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Mūžībā devis rakstnieks, mākslinieks, scenārists un producents Māris Putniņš, ar sēru vēsti soctīklos dalījusies viņa meita. 

"Šodien ir bēdīga diena. Mans tētis – lieliskais, talantīgais, humorpilnais Māris Putniņš ir devies prom. Viņa vairs nav. Un tas ir tik dīvaini un sāpīgi. Man un visai ģimenei, bet viņam... Viņam, es ceru, izdosies nonākt tur, kur viņš gribēja doties, kad šīs durvis būs aizvērušas aiz viņa. Es mīlu tevi, tēti," "Facebook" raksta viņa meita Kate Šterna.

Māris Putniņš ir dzimis 1950.gada 20.jūlijā. Viņš ir absolvējis Valsts Leļļu teātra aktieru studiju. Mācījies Valsts Mākslas akadēmijā un Liepājas Pedagoģijas institūtā.

Putniņš savu karjeru sāka 1970.gadu vidū spēlfilmās kā aktieris. 1980.gados viņš uzsāka darbu Latvijas leļļu animācijas tradīcijas kopšanā.

Māris Putniņš bija rakstnieks, mākslinieks, scenārists, producents. Sešu sēriju "Mežonīgie pīrāgi" piedzīvojumu romānu autors. Rakstījis arī lugas, kas iestudētas teātrī "Kabata", Latvijas Leļļu teātrī, Rīgas Latviešu biedrības namā. Strādājis Liepājas teātrī, leļļu filmu studijā "Animācijas brigāde". Scenārija autors, mākslinieks, arī mūzikas autors un producents vairākām animācijas un spēlfilmām, tostarp seriāliem "Avārijas Brigāde", "Munks un Lemijs" u. c. Režisors divām Liepājas teātra izrādēm "Ei, jūs tur!" (1977) un "Zemes valsība" (1981). Kopā ar Jāni Cimmermani režisors spēlfilmai "Džimlai Rūdi Rallallā" (2014).

Par izcilu radošo ieguldījumu kultūrā un leļļu animācijas kino Putniņš godalgots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu