Populārai TV sejai atklāta afāzija un demence

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu sarunu šova vadītājai Vendijai Viljamsai (59) diagnosticēta progresējoša afāzija un frontotemporālā demence, ziņo viņas pārstāvji.

22. februārī tika izplatīts paziņojums, lai "kliedētu neprecīzās un kaitīgās baumas par viņas veselību".

"Kā jau Vendijas fani zina, viņa iepriekš bijusi atklāta par savām medicīniskajām cīņām ar Greivsa slimību un limfedēmu, kā arī par citām problēmām, kas saistītas ar viņas veselību," teikts paziņojumā.

"Pēdējos gados dažkārt ir uzdoti jautājumi par Vendijas spēju apstrādāt informāciju, un daudzi ir spekulējuši par Vendijas stāvokli, jo īpaši tad, kad viņa sāka zaudēt vārdus, uzvesties neparasti un ar grūtībām saprast finanšu darījumus."

Saskaņā ar viņas pārstāvju teikto, Viljamsai 2023. gadā tika atklāta afāzija un demence. Šāda pati diagnoze ir Holivudas aktierim Brūsam Vilisam.

"Lēmums dalīties ar šiem jaunumiem bija grūts, un tika pieņemts pēc rūpīgas apsvēršanas, lai ne tikai veicinātu izpratni un līdzjūtību pret Vendiju, bet arī lai palielinātu izpratni par afāziju un frontotemporālo demenci."

Pašlaik Viljamsa atrodas tiesas noteiktā aizbildniecībā. 

Viljamsa vadīja raidījumu “The Wendy Williams Show” līdz 2022. gadam, kad tā raidlaiku pārņēma Šerija Šeperda. Viljamsa vairs neatgriezās vadītājas krēslā kopš 13. sezonas pirmizrādes, kas arī bija pārraides pēdējā sezona. Toreiz raidījums viņas prombūtni skaidroja ar TV sejas atveseļošanos no Covid-19 un vēlāk paziņoja, ka viņa cīnās ar Greivsa slimību, kas ir autoimūna slimība.

Viljamsas šovs bija skatāms kopš 2008. gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu