Jaunas latviešu dziesmas ieplūst radiostaciju topā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Musiqq"
"Musiqq" Foto: Uldis Stepanovs

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. Šī gada 8. nedēļā lielāka aktivitāte bija vērojama radiostaciju topā, kur jūtams jaunu pašmāju singlu pieplūdums. Straumēšanas topā līderi nostiprina pozīcijas.

Straumēšanas tops

Latvijas straumēšanas topā no pašmāju singliem joprojām līderpozīcijas saglabā Dons - viņa Eirovīzijas dziesma “Hollow” ir pirmajā vietā, bet “Lauzto šķēpu karaļvalsts” ir otrā straumētākā. Par vienu vietu uz augšu - šoreiz trešie ir Patrisha un Fiņķis ar “Raķešu zinātni”. Lielajā topā straumētākie otro nedēļu ir Kanje Vests un Ty Dolla $ign ar dziesmu “Carnival”. Viņiem seko Bensons Būns ar “Beautiful things”, bet trešajā vietā ir reperis 21 Savage ar dziesmu “redrum”.

Foto: publicitātes

Radiostaciju tops

Latvijas radiostaciju topā no pašmāju dziesmām šonedēļ visspēlētākā bija grupas “Musiqq” dziesma “Mākslas darbs”, kas topā atrodas jau četras nedēļas, tāpat kā Justa dziesma “Baltajos palagos”, kas šajā nedēļā ir otrā spēlētākā. Emilija ar “Sirds pelnos” topā atrodas 10 nedēļas un šoreiz ieņem trešo vietu.

Pirmo nedēļu starp spēlētākajām latviešu dziesmām ir Aija Andrejeva, un ansis ar dziesmu “Jūk”, šonedēļ septītajā vietā. Kāpumu piedzīvojuši “Astro'n'out” ar “Lai labāk gulētu” - otro nedēļu topā, šoreiz sestajā vietā. Trīs nedēļas topā un tagad arī desmitniekā ir “Muud” ar “Nomaina rīti” - astotā vieta, un “Sub Scriptum” ar “Ievēlies” ir devītie.

Lielajā radiostaciju topā trijnieks ir nemainīgs: līderpozīcijas saglabā Ariana Grande ar “yes, and?”. Otrā vieta ir “Lost Frequencies” sadarbība ar “Bastille” dziesmā “Head Down”, savukārt trešie ir “Kygo” un Ava Max dziesmā “Whatever”, kuras pamats ņemts no Šakiras hita “Whenever, Wherever” un aranžēts deju grīdas vajadzībām. “Musiqq” ar “Mākslas darbu” lielajā topā ir 15. vietā.

Foto: publicitātes

Kopsavilkumā

Viens no aizvadīto nedēļu lielākajiem popkultūrā rezonējošajiem notikumiem bija dziedātājas Bejonses kantrī stilistikā ieturētās dziesmas “Texas hold 'em” iznākšana, kā arī r&b dziedātāja Ašera uzstāšanās “Superbola” mačā, izdodot albumu “Coming home” - tā tiltuldziesma un arī Bejonses jaunais singls jau ir atrodams Billboard topa augšgalā un, visticamāk, rezonēs arī Latvijas straumēšanas topā. Televīzijai ir spēks arī Latvijā - to parāda Dona dziesmu līderpozīcijas, tāpat arī jaunās grupas “Vēstulēs” dziesmas “Kur?” un dziedātājas Emilijas “Sirds pelnos” panākumi.

Ja par gaidāmajiem ierakstiem, tad 12. martā gaidām dziedātājas Aijas Andrejevas albuma “Tagadne” iznākšanu. 15. martā albumu izdos Džastins Timberleiks, 22. martā - Šakira, savukārt 29. marts ir Bejonses albuma “Act II” relīzes diena.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu