Amerikāņu mūziķes LP rotāšanās Krievijas fanu dāvinātajā džemperī sanikno Lietuvas sabiedrību

Papildināts: LP koncerts "Žalgiris Arēnā" ir atcelts
TVNET
Papildināts 16:15, 27. februāris, 2024
CopyDraugiem X Whatsapp
Dziedātāja LP (Laura Pergolici) muzicē koncertā Parīzē, 2019. gadā.
Dziedātāja LP (Laura Pergolici) muzicē koncertā Parīzē, 2019. gadā. Foto: Scanpix/Sipapress

Pirmdienas, 26. februāra vakarā sociālajos tīklos parādījās amerikāņu dziesmu autores un dziedātājas LP video, kurā viņa nēsā džemperi, uz kura redzams burinieks Krievijas karoga krāsās, ziņo medijs 15min.lt. Dziedātājai bija paredzēts uzstāties Kauņas arēnā "Žalgiris", taču otrdienas pēcpusdienā arēnas pārstāvji ar koncerta organizatoriem vienojušies, ka 4. maijā paredzētā mūziķes uzstāšanās nenotiks.

"Žalgiris Arēnas" pasākumu organizācijas vadītājs Mants Vedrickis paziņojis: ""Žalgiris" arēna Kauņā notur skaidru pilsonisko un vērtību pozīciju – mēs stingri atbalstām Ukrainu. Kopīgi ar pasākuma organizatoriem situācija ir tikusi skaidrota kopš vakardienas vakara, bet, kā jau to arī vakar likām noprast soctīklu vidē, mūsu nostāja ir palikusi nelokāma – koncerts ir jāatceļ.

Pēc nepieciešamo faktu apstiprināšanas kopīgi ar pasākuma organizatoriem "Medusa Concert" pieņēmām kopīgu lēmumu par koncerta atcelšanu. Ar šo lēmumu mēs vēlamies pievērst uzmanību gan LP, gan citiem izpildītājiem, kas plāno pasākumus Lietuvā, ka mēs necietīsim vēstījumus, kas atbalsta agresorvalsti." 

Tikām "Medusa Concert" pārstāvis Remigijs Knabiks norādījis, ka viņš "Žalgira" arēnas vadības vietā nebūtu pieņēmis tik sasteigtu lēmumu, informē medijs 15min.lt. 

"Mēs vēlamies uzsvērt, ka (..) "Medusa Concert" stingri nosoda Krievijas agresiju un vienmēr ir atbalstījusi, atbalsta un atbalstīs Ukrainu," norādīja Knabiks.

"Visi mūsu aģentūras darbinieki, tāpat kā visa Lietuva, no visas sirds atbalsta kara plosīto valsti un tās varoņus, tāpēc internetā izplatītais video mūs ir samulsinājis un sadusmojis, tāpat kā citus Lietuvas iedzīvotājus," viņš piebilda.

Vairākas stundas pirms tam gan viņš portālam tv3.lt minēja, ka koncerta atcelšanai neesot pamata, norādot, ka dziedātājas rīcība bijusi "nelaikā un nevietā", taču amerikāņi esot "atrauti no mūsu situācijas un nesaprot to".

Informācija par biļešu atgriešanu tiks paziņota tuvākajā laikā.

Pirmdienas vakarā soctīklā Instagram dziedātāja dalījusies ar video, kurā viņa redzama ģērbusies džemperī ar Krievijas karoga krāsās rotātu kuģi un uzrakstu "LP Russia Official". LP ir uzstājusies Lietuvā jau vairākkārt, tāpēc sevišķu kontrastu lietuviešu mūzikas mīļotāju vidū rada viņas prieks par Krievijā bāzēto fanu loku, kuri mūziķei šo džemperi arī uzdāvinājuši.

Ekrānšāviņš no soctīkla Instagram. 
Ekrānšāviņš no soctīkla Instagram. Foto: 15min.lt

Sociālajās saziņas vietnēs jau daudzkārt pausti aicinājumi koncertu atcelt. Tomēr, kā to otrdien, 27. februārī paziņoja LP koncerta Lietuvā organizatori no apvienības "Medusa Concert", 4. maijā ieplānotais koncerts Kauņas "Žalgiris" arēnā notiks, kā paredzēts.

Pēc tam, kad uzņēmums paziņoja par savu nostāju, sociālos tīklus pārpludināja ziņas, kurās tika tirgotas biļetes uz LP (Lauras Pergolici/Laura Pergolizzi) koncertu. Ne viens vien biļešu īpašnieks nav slēpis savu sašutumu par organizatoru lēmumu: "Kaut kā es vairs negribu iekļūt tādā kompānijā", skan viens no komentāriem. Lielākā daļa biļešu sociālajos tīklos tiek pārdotas daudz lētāk, nekā tika iegādātas.

Tīmekļa diskusijās figurē viedoklis, ka koncerts varētu pārvērsties arī par sava veida protesta platformu: skatītāji varētu kolektīvi norāt izpildītāju vai kā citādi paust savu sašutumu par simbolisko un nelielo, bet tomēr – atbalstu teroristiskajai Krievijai.

Tiek pieminētas arī pavisam cita rakstura iespējamās sekas, kuras varētu raisīt izteiktā pateicība Krievijas klausītājiem.

"Iespējams, ka šis koncerts nebūs tāds, kādam tam vajadzēja būt, jo tas var potenciāli kļūt bīstams: kāds svilps, kāds atbalstīs krievus un koncerta vietā var sanākt liels haoss,"

spriež kāds cits komentētājs.

Ekrānšāviņš no soctīkla Instagram.
Ekrānšāviņš no soctīkla Instagram. Foto: 15min.lt

Vienā no videoklipiem, ar kuru dalījusies dziedātāja, redzama arī pastkarte, kas saņemta blakus dāvanai. Tajā lasāms LP fanes Olgas rakstītais: "Tas ir džemperis, ko es jums pasūtīju kā dāvanu no mūsu fanu kluba 2020. gada tūrei, kas tā arī nekad nenotika. Kas to būtu domājis... Dzīve vairs nav tāda pati, bet, par laimi, mīlestība turpinās. Šis džemperis nevar palikt noliktavā uz visiem laikiem. Es domāju, ka ir pienācis laiks, lai jums tāds būtu. Ļaujiet, lai tas jūs apņem ar siltumu, lai tas liek jums justies mājīgi, it īpaši, ja laikapstākļi ir slikti."

Pārsteidzošs ir pastkartes parakstīšanas datums – 24. februāris, kad civilizētajā pasaulē tika atzīmēta otrā gadadiena kopš Krievijas teroristiskā iebrukuma Ukrainā.

Pēc kāda laika videoklipi un fotoattēli, kas apspēlē saņemto dāvanu no faniem, tika izdzēsti. Neilgi pēc tam dziedātāja dalījās ar jaunu videoklipu no Kopenhāgenas, kurā viņa postulē, ka mīl fanus visā pasaulē, tāpēc ar nepacietību gaida šovu Baltijas valstīs.

"Esmu tik ļoti lepna un pateicīga saviem faniem visā pasaulē! Es zinu, ka Baltijas valstīs ir daudz ukraiņu bēgļu, un es vēlos, lai mani ukraiņu fani zinātu, cik ļoti es viņus atbalstu un ka es vienmēr esmu jūs atbalstījusi un mīlējusi," vēstīja Laura Pergolici.

Tomēr viņa nepieminēja savu iepriekšējo rīcību saistībā ar saņemto atbalstu no Krievijas faniem. 

1981. gadā itāļu un amerikāņu ģimenē dzimusī Laura Pergolici ar savu mūziķes vārdu LP līdz šim ir izlaidusi septiņus pilna formāta albumus un trīs mazformāta albumus jeb EP. Viņa komponējusi dziesmas arī citiem mūziķiem, piemēram, Šērai, Riannai, "Backstreet Boys", Leonai Lūsiai, Milēnai Fārmerei, Selīnai Dionai un Kristīnai Agilerai. 

Tomēr savu pilnīgo galavārdu šajā situācijā var sniegt koncerta norises vietas īpašnieks, "Žalgiris Arēna". Savā paziņojumā soctīklā Facebook arēnas pārstāvji pauda: "Šobrīd noskaidrojam situāciju ar koncerta organizatoriem un, ja informācija apstiprināsies, esam gatavi atcelt plānoto mūziķes LP koncertu "Žalgiris Arēnā. Plašāku informāciju un komentārus sniegsim tuvākajā laikā."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu