VIDEO No radošām provokācijām līdz tradīciju glabāšanai. Pārskats par Tallinas Mūzikas nedēļā redzēto

Toms Treibergs
, TVNET Kultūras redaktors
CopyDraugiem X Whatsapp
Tallinas Mūzikas nedēļā uzstājas grupa "Oranžās Brīvdienas"
Tallinas Mūzikas nedēļā uzstājas grupa "Oranžās Brīvdienas" Foto: Toms Treibergs/TVNET

Svētdienas, 7. aprīļa, pēcpusdienā izskanēja Tallinas Mūzikas nedēļa (Tallinn Music Week), kurā muzicēja 165 grupas un individuāli mūziķi no 35 valstīm. Eiropa, Ziemeļamerika un Dienvidamerika, Austrumāfrika, Austrālija un Okeānija – šāda ģeogrāfiskā amplitūda priecēja gan mūzikas industrijas profesionāļus, gan ierindas koncertu apmeklētājus un mūzikas fanus.

Tallinas Mūzikas nedēļa (TMW) ir kļuvusi par vienu no atzītākajiem mūsdienu mūzikas un pilsētas kultūras festivāliem, kurš pulcē arī mūzikas un radošo industriju profesionāļus, lai tie atrastu sadarbības iespējas turpmākiem pasākumiem visā Eiropā.

Ambisoniskās mūzikas konuss Tallinas Neatkarīgās dejas skatuvē. 21 skaļurņa sistēmu modelējuši un būvējuši apvienības "Dirty Deal Audio" vadītājs Kristaps Puķītis un komponists Platons Buravickis. 
Ambisoniskās mūzikas konuss Tallinas Neatkarīgās dejas skatuvē. 21 skaļurņa sistēmu modelējuši un būvējuši apvienības "Dirty Deal Audio" vadītājs Kristaps Puķītis un komponists Platons Buravickis. Foto: Toms Treibergs/TVNET

Pirmā Mūzikas nedēļa notika jau 2009. gadā, un kopš tā laika festivāls nemainīgi sastāv no trim galvenajām programmām: mūzikas festivāla, konferences un pilsētas svētkiem, kuros sevišķa vērība likta uz arhitektūras un dizaina izpēti un vēderpriekiem.

Latviju festivālā pārstāvēja gan mūzikas izglītības (“Zvaigznājs”) un tehnoloģiju (“Erica Syths”) pārstāvji, tāpat arī savstarpējās tīklošanās platforma “NERDS” (North European Resonance and Dissonance Society / Ziemeļeiropas rezonanses un disonanses tīkls).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu