Opra Vinfrija: sieviete, kurā ir tik daudz mīlestības un tik daudz sāpju...

Foto: AP/Scanpix
Sejas.lv

Pasaulslavenā amerikāņu sarunu šovu vadītāja Opra Vinfrija (70) iemantojusi skatītāju mīlestību visā pasaulē. Taču aiz ārkārtīgi lielās cilvēcības un vieduma slēpjas ļoti skaudrs dzīvesstāsts...

Opra Vinfrija dzimusi 1954. gada 29. janvārī Kazisko, Misisipi, ASV. Viņa ierindojas ietekmīgāko sieviešu saraksta augšgalā un reiz bijusi pasaulē vienīgā tumšādainā miljardiere.

Viņas intervijās atklājušies tādas pasaules zvaigznes kā Maikls Džeksons, Elena Dedženeresa, Toms Krūzs, Riana, un nesenākie - Saseksas hercogi Harijs un Megana. 

Iespējams, tieši Opras skaudrā dzīvesstāsta dēļ tik daudzi viņai atvēruši durvis arī uz savas dzīves dziļākajiem nostūriem.

Opra bērnību pavadīja bez pastāvīgas dzīvesvietas, dzīvojot te pie vecmāmiņas, te pie mātes, te pie tēva. Viņa ir publiski atklājusi, ka no deviņu līdz 14 gadu vecumam regulāri ir cietusi no seksuālas vardarbības - viņu izvarojis brālēns. Tāpat viņa piedzīvojusi seksuālu uzmācību no tēvoča un kāda ģimenes drauga.

14 gadu vecumā Opra palika stāvoklī - grūtniecības laikā viņa domājusi par pašnāvību, tomēr laidusi pasaulē dēliņu. Diemžēl - ar traģiskām beigām, jo divas nedēļas pēc dzemdībām viņš nomiris.

Tāpat Oprai nav sveša aizraušanās ar narkotikām, ar kurām viņu iepazīstinājis bijušais draugs.

Taču jau vairāk nekā 35 gadus viņa ir laimīgās attiecībās ar mīļoto vīrieti Stedmanu Greiemu. Un, lai arī viņiem nav bērnu, Oprai dzīvē galvenais ir mīlestība, un tieši tās vadīta viņa cenšas palīdzēt bērniem visā pasaulē, jo, lai mīlētu bērnus, nebūt nav jābūt to vecākiem.

7 spilgti Opras citāti:

1. "Tu kļūsti par to, kam tici, nevis par to, ko vēlies."

2. "Ja tu nenovērtē to, ko dari, pasaule nenovērtēs to, kas tu esi."

3. "Pārvērt savas brūces gudrībā!"

4. "Viena no grūtākajām lietām dzīvē ir saprast, kurus tiltus šķērsot un kurus nodedzināt."

5. "Patiesa piedošana ir tad, kad tu vari teikt: "Paldies par šo pieredzi."

6. "Es atsakos klusēt, saskaroties ar netaisnību."

7. "Lielais dzīves noslēpums ir tas, ka lielā noslēpuma nav. Lai kāds būtu tavs mērķis, tu to vari sasniegt, ja esi gatavs strādāt."

Oprai ir daudz interešu un šķautņu, viņa filmējusies 1985. gada kinolentē "Purpura krāsa" (The Color Purple), par ko tika nominēta prestižajai "Oskara" balvai.

Nu viņa kļuvusi par producenti šīs filmas atjaunotajai versijai. "Sievietes savā dzīvē saskaras ar daudzām grūtībām, taču beigu beigās viņas atrod neparastu spēku un cerību nesaraujamajās māsu saitēs..." teikts filmas aprakstā.

Noskaties kacekli!

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Uz augšu