Režisora Ginta Zilbaloža jaunā animācijas filma "Straume" turpina iekarot Eiropu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Kannu kinofestivāla programmas kuratori atklāja, ka konkursa programmai "Īpašais skatiens" (Un Certain Regard) izvēlēta arī latviešu animācijas mākslinieka un režisora Ginta Zilbaloža jaunākā filma "Straume" (Flow). Ceturtdienas, 25. aprīļa, vakarā savā Facebook kontā režisors dalījies ar vēl vienu lielisku jaunumu. 

"Kaķis dodas uz Ansī! "Straume" ir izvēlēta pilnmetrāžas konkursa programmai!"

skanēja Ginta Zilbaloža paziņojums viņa Facebook profilā, un tas nozīmē, ka stāsts par ļoti patstāvīgu un neatkarīgu kaķi, kurš pieradis visu dzīvē darīt viens pats, dosies uz vadošo animācijas filmu festivālu pasaulē, Ansī pilsētā Francijā (Le Festival du film d’animation Annecy). 

Ansī festivāla filmu izlases treileris Kannu kinofestivāla pavadošajā programmā

Festivāls norisināsies no 9. līdz 15. jūnijam. Līdzīgi kā citos liela mēroga starptautiskos kinofestivālos, arī šajā ir speciāla industrijas sadaļa, kas paredzēta profesionāļu tīklošanās pasākumiem - lai iepazīstinātu ar saviem projektiem un veidotu jaunas sadarbības.

Labākās animācijas filmas "Projām" režisors Gints Zilbalodis uzrunā klātesošos nacionālā kino festivāla "Lielais Kristaps" balvu pasniegšanas ceremonijā kinoteātrī "Splendid Palace". 2019. gada 12. novembris. 
Labākās animācijas filmas "Projām" režisors Gints Zilbalodis uzrunā klātesošos nacionālā kino festivāla "Lielais Kristaps" balvu pasniegšanas ceremonijā kinoteātrī "Splendid Palace". 2019. gada 12. novembris. Foto: Paula Čurkste/LETA

Gintam Zilbalodim šī būs atgriešanās prestižajā, Overņas-Ronas-Alpu reģiona pilsētā notiekošajā festivālā. 2019. gadā viņš saņēma festivāla balvu programmā "Atbildes šāviens" (Contrechamp) par savu debijas pilnmetrāžas animācijas filmu "Projām" (Away).

Vēl līdz šim Ansī festivālā Latviju pārstāvējis režisors un mākslinieks Vladimirs Leščovs ar savu animācijas darbu "Comeback" (Atgriešanās) un režisore Helēna Ora ar savu darbu "PANIC" (Panika).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu