Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Tautas deju ansamblis “Katvari” gatavojas 105. jubilejas koncertuzvedumam

Foto: TDK Katvari publicitātes foto

Nedēļu pirms unikālā TDA”Katvari” 105. jubilejas koncertuzveduma “TIEŠIŠEIT” sākušies aktīvi mēģinājumi.

Šobrīd intensīvos mēģinājumos dejotāji gatavojas uzveduma jaunrades daļai un par vienu kopīgu kolektīvu kļuvuši TDA “Katvari”, bērnu un jauniešu deju kolektīvs “Varavīksne” un Agra Daņiļeviča deju skola “Dzirnas”. Uzvedumā vienuviet dejos pieci deju kolektīvi, kopumā ap 200 dejotājiem.

Jau pavisam drīz, 7. un 8. jūnijā plkst. 22.30 Katvaru muižas parka liepu ielokā norisināsies TDA “Katvari” 105. jubilejas koncertuzvedums “TIEŠIŠEIT”. Par godu šim notikumam visu nedēļu norit mēģinājumi, kas ir izaicinājumu pilni, jo dejotājiem nav ierasti brīvā skatuves laukuma, proti, koncertuzvedumā satiksies moderna jaunrade ar skatuvisko tautas deju un kā trešā dimensija pievienojas Katvaru muižas parka liepas, kurām, pēc muzejā pieejamās informācijas, ir ap 400 gadu.

Pieredzes bagātās liepas ir daļa no notikuma, jo dejots tiek nevis ap vai starp, bet ar liepām – tās ir pilnvērtīgas uzveduma dalībnieces.

TDA “Katvari” mākslinieciskais vadītājs un koncertuzveduma producents Edžus Arums jaunrades radīšanu uzticējis Agrim Daņiļevičam.

Katvaru muižas parks tiek uzskatīta par kolektīva pirmsākumu, jo arhīvā atrasts Katvaru pagasta padomes lēmums vēsta, ka 1919. gada Vasaras svētkos Katvaru muižā ir bijis “Katvaru” pirmais deju un dziesmu priekšnesums.

TDA “Katvari” savu jubileju piedzīvos kopā ar draugiem: BJDK “Varavīksne” no Limbažiem, vidējās paaudzes deju kolektīvu “Dižbramaņi” no Rīgas, TDA “Rotaļa” no Rīgas,

TDA “Jaunība” no Jelgavas un Agra Daņiļeviča deju skola “Dzirnas”.

Katvaru muiža atrodas Katvaru ezera krastā Limbažu novadā, Katvaru pagastā. Populārākas navigācijas aplikācijas pēc norādēm "Katvaru muižas parks" vai "Katvaru liepu aleja" aizved tieši līdz uzveduma vietai. Iesakām uz notikumu doties, rēķinoties ar papildu laiku auto novietošanai. Stāvvietas paredzētas netālu no pasākuma vietas. Skatītājiem būs nodrošinātas sēdvietas, kas nebūs numurētas. Koncertuzveduma rīkotāji aicina pievērst uzmanību apavu un apģērba izvēlei, jo koncertuzveduma sākums paredzēts plkst. 22.30, kad zāle jau mēdz rasot un paliek vēsāks.

Biļetes uz koncertuzvedumu meklējamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Nepalaid garām!

Uz augšu