Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO un VIDEO Kaņepes Kultūras centrā atklāts Praida nams (5)

Kaņepes Kultūras centrā, Rīgā, šodien plkst. 16 atklāja Praida namu, informēja "Baltic Pride 2024" līdzpriekšsēdētājs Kaspars Zālītis. Ieskaties TVNET sarūpētajā foto atskatā!

Rīgā līdz 15. jūnijam norisināsies Baltijas praida pasākumi, piedāvājot pasākumu programmu, kas aktualizēs cilvēktiesību, dažādības un iekļaušanas jautājumus kopienu iesaistē, uzņēmējdarbībā un sabiedrībā kopumā.

Baltijas praida centrālā tikšanās un notikumu vieta būs Praida nams, kas tiks atklāts ar svinīgu praida karoga pacelšanu.

Zālītis norāda, ka Baltijas praids ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas LGBTQ kopienas vienotības simbols. Viņš norāda, ka praida laikā svinēs brīvību, kā arī iecerēts "nostiprināt faktu, ka Latvija ir ne tikai NATO un Eiropas Savienības ārējā robeža, bet tā ir arī ir vieta, uz no kuras austrumu robežas sākas demokrātija un cilvēktiesību ievērošana.

Baltijas praida galvenais pasākums notiks sestdien, 15.jūnijā, kad norisināsies praida gājiens, kurā, kā lēsts, piedalīsies vairāki tūkstoši dalībnieku, tai skaitā organizācijas un uzņēmumi no Baltijas valstīm.

Zālītis uzsver, ka šogad Baltijas praida gājiena vadmotīvs ir svinēt partnerattiecību regulējuma ieviešanu Latvijā, kas stāsies spēkā 1.jūlijā un ļaus visiem pāriem reģistrēt savu partnerību, tai skaitā viendzimuma pāriem.

Nepalaid garām!

Uz augšu