Aizputē notiks trešais komponista Vaska festivāls

Sejas.lv
Aizpute. Ilustratīvs attēls
Aizpute. Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šodien jau trešo reizi Aizputē norisināsies komponista un aizputnieka Pētera Vaska mūzikas festivāls "Meditācija", sniedzot augstvērtīgu un profesionālu akadēmiskās mūzikas pieejamību Dienvidkurzemes novadā, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Elbere.

Aizputes pilsētas kultūras pasākumu organizatore Inta Rudzīte akcentē, ka aizputnieki vienmēr ir lepojušies ar izcilām personībām, kas dzimušas, augušas Aizputē un nesušas Aizputes vārdu ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Komponists Vasks ir viena no tām personībām, kura vārdu zina visa plašā akadēmiskās mūzikas pasaule, tāpēc 2022.gadā komponista dzimšanas dienā, 16.aprīlī, sākta jauna mūzikas tradīcija Aizputē, piedāvājot aizputniekiem un pilsētas viesiem iespēju dzirdēt, sajust un baudīt viņa radītos skaņdarbus, pieaicinot profesionālus izpildītājus, kā piemēram, Vestardu Šimkus, Agnesi Egliņu, Ditu Krenbergu.

Šogad festivāla laikā norisināsies divi koncerti - "Muzikālie momenti" Aizputes Mūzikas skolā kopā ar pianisti Egliņu un klarnetistu Gunti Kuzmu klausītājus vedīs muzikālās un meditatīvās vasaras sajūtās.

Savukārt koncertā "Mūsu kalni" Aizputes Sv. Jāņa baznīcā Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais kora "SŌLA" (mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons, diriģenti Artūrs Oskars Mitrevics, Jurģis Rāts) un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktā kora "Intis" (mākslinieciskā vadītāja Ilze Valce, kormeistars Emīls Sudmalis) izpildījumā, piedaloties Ilonai Birģelei (ērģeles), Edgaram Vaivodam (perkusijas), Kārlim Catlakam (klarnete) un Klāvam Jankevicam (čells), skanēs skaņdarbi, kas caur mūziku ļaus izjust latvietības spēku un sevis apzināšanu.

Ieeja koncertos bez maksas.

Nepalaid garām!

Uz augšu