Vikingu laikmeta muzikāls rituāls "Heilung" – 12. jūlijā "Arēnā Rīga"

TVNET
Foto: Publicitātes foto

Viņi nekad nesauc savas uzstāšanās par koncertiem, bet gan par rituāliem – tā ir grupa “Heilung”, kas 12. jūlijā kāps uz “Arēnas Rīga” skatuves, portālu TVNET informēja koncerta rīkotāji.

Pirms desmit gadiem izveidotajā eksperimentālās un ambientās tautas mūzikas grupā “Heilung” ir dalībnieki no Dānijas, Norvēģijas un Vācijas. Savos priekšnesumos “Heilung” izmanto dažādus pūšamos un sitamos instrumentus, bagātinot savu skanējumu ar īpatnējiem skaņu rīkiem (zvaniem, grabuļiem, ragiem, kauliem) un izpildot sāgas, iedvesmojoties no uz seniem artefaktiem atrastiem tekstiem seno norvēģu valodā, cenšoties mūsdienu stilā atveidot vikingu laiku mūziku.

Ar saviem rituālajiem skaņdarbiem, arhaiskajiem instrumentiem un skatuves vizuālo koncepciju “Heilung” rada teatrālu vēsturisku priekšnesumu, vedot klausītājus ceļojumā no Ziemeļeiropas Bronzas laikmeta līdz vikingu ērai. Lai panāktu iespējami autentiskāku skanējumu, “Heilung” savā skanējumā izmanto pat tekoša ūdens skaņas, šķēpu šķindoņu, bronzas rīku graboņu – visu, kas klausītājiem radīs maksimāli pietuvinātāku priekšstatu par tiem laikiem.

“Heilung” nav svešas arī mūsdienu tendences. Kamēr viņu muzikāli šamaniskie rituāli visā pasaulē koncertos pulcē tūkstošiem klausītāju (rekords – brīvdabas amfiteātrī “Red Rocks Amphitheatre” Kolorādo štatā, kur pulcējās vairāk nekā 9000 apmeklētāju), tikmēr datorspēļu cienītājiem drīzumā būs iespējams novērtēt viņu sniegumu jaunākajā populārās spēles “Hellblade II” skaņas celiņā, kura iznākšana plānota jau šogad.

“Heilung” diskogrāfijā ir trīs studijas albumi, no kuriem pēdējais ar nosaukumu “Drif” izdots pirms diviem gadiem.

Foto: Publicitātes foto

Vai mūzika pastāvēja tālā pagātnē? Kā tā skanēja? Tie, kas 12. jūlijā apmeklēs “Heilung” koncertu “Arēnā Rīga”, iespējams, saņems atbildes uz šiem jautājumiem.

Koncerta sākums plkst.20, ieeja “Arēnā Rīga” no plkst.19.

Biļetes joprojām pieejamas vietnē "Ticketshop”.

Nepalaid garām!

Uz augšu