Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Grupa "Dzirnavnieki" iesaka klausīties "The Black Keys" un kārdina ar rasolu

Foto: Publicitātes foto

Kalnciema kvartālā – vietā, kur satiekas Kalnciema un Melnsila iela, – ceturtdienas, 18. jūlija, vakarā satiksies latviešu mūzikas un kultūras baudītāji, lai kopīgi atgrieztos iemīļotu un visiem labi zināmu estrādes dziesmu melodijās.

Šajā vakarā uz skatuves kāps grupa “Dzirnavnieki”, kas dibināta 2023. gadā. Tās sastāvā ir Kaspars Pizāns (vokāls un ritma ģitāra), Ritvars Lauža (soloģitāra), Ivars Janpaulis (bass), Edžus Kravais (bungas), Jānis Rūmnieks (taustiņi) un producents Armands Varslavāns. Paši mūziķi stāsta, ka caur savu mūziku vēlas nodot gaišumu, pozitīvas emocijas un enerģijas lādiņu, solot jaudīgi pavadītu vakaru.

Turpinājumā sanākušos iepriecinās viens no Latvijas populārākajiem un iemīļotākajiem dziedātājiem Žoržs Siksna, lai ar savu programmu “Mana muļķe sirds” jautri izdancinātu visus sanākušos. Kopš aizvadītā gadsimta 70. gadiem mākslinieks ir ierakstījis neskaitāmas dažādu žanru dziesmas, kas nu jau kļuvušas par klasiku un neatņemamu sastāvdaļu teju katrā kopā sanākšanā.

Tā kā Žorža Siksnas vārds, pieļaujams, nevienam latviešu estrādes cienītājam komentārus neprasa, mazāk zināmi varētu izrādīties “Dzirnavnieki” – tādēļ šai apvienībai portāls TVNET uzdeva dažus jautājumus, lai mūziķus varētu tuvāk iepazīt.

Foto: Publicitātes foto

TVNET: Ja jūs varētu uzstāties kopā ar jebkuru mūziķi, mirušu vai dzīvu, kurš tas būtu un kāpēc?

Mēs noteikti gribētu uzspēlēt kopā ar “The Black Keys”! Viņi ir labākais, kas noticis roka lauciņā pedējo 25 gadu laikā!

Kāds ir jūsu mīļākās dziesmas, kuru esat uzrakstījuši/izpildījuši, stāsts?

Dziesma “Luksofori”. Īstenībā tas ir dzejolis, kas tika sarakstīts kādam īpašam cilvēkam dzimšanas dienā. Sākotnēji nebija pat doma, ka tā varētu būt dziesma, jo tad pat nebija noformējušies paši "Dzirnavnieki".

Aprakstiet dīvaināko vietu vai situāciju, kurā jums radās iedvesma jaunai mūzikai!

Ritvars esot reiz sarakstījis dziesmu, griežot avokado. Un tā radās piedziedājums: “Sadalīt uz pusēm, pa pusei katram mums...”

Kāds ir viens albums, kuru, jūsuprāt, ikvienam būtu jādzird vismaz vienu reizi dzīvē no sākuma līdz beigām, un kāpēc?

Grupas “The Arcs” 2023. gada albums Electrophocic Chronic.

Ja jūs varētu uzstāties duetā ar jebkuru izdomātu varoni, kurš tas būtu un kādu dziesmu jūs dziedātu?

Ar Spaidermenu, dziesma būtu “Zirnekļu tīklos sapinies rīts”.

Vai jums ir kāds rituāls pirms koncertiem, lai noskaņotos pirms uzstāšanās? Ja jā, kāds?

Kaspars ar Edžu izdzer vienu Red Bull...

Ja jūsu mūzikai būtu garša, kāda tā būtu un kāpēc?

Tā būtu kā rasols, jo saistībā ar šo populāro ēdienu katram ir sava iecienītākā recepte: kādām vairāk sinepes, kādam tas būs tikai ar dārzeņiem, kādam bez zirnīšiem…

Foto: Publicitātes foto

Arī šajā ceturtdienas vakarā visus izslāpušos un izsalkušos sagaidīs gādīgas rokas – “Vīna veikals un kafe” piedāvās Itālijas Markes reģiona vīnus un kafiju, strādās jau iecienītās street food izbraukuma kafejnīcas, kā arī būs iespējams atveldzēties verandas pop-up dzirkstošo dzērienu stacijā. Norises vieta – Kalnciema iela 35, Rīga. Tāpat kā citi ceturtdienas vakara koncerti Kalnciema kvartālā, arī 18. jūlija koncerts apmeklētājiem ir pieejams bez ieejas maksas. 

Nepalaid garām!

Uz augšu