Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Koncertdārzu “Pūt, vējiņi!” pieskandinājis “Remix” džezroks un Kristīnes Prauliņas soulmūzika

Piektdien, 19. jūlijā koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” klausītājiem krāšņu emociju gammu sniedza ne tikai Kristīnes Prauliņas un grupas “The Soulful Crew” soulmūzika, bet arī rotaļīgā 80. gadu džezroka laika mūzika, ko savulaik grupas “Remix” sastāvā sarakstījuši Uldis Marhilevičs un Aivars Hermanis. Kopā ar Latvijas Radio bigbendu leģendārie mūziķi šos instrumentālos hītus atskaņoja īpašos bigbenda aranžējumos.

Uz koncertdārza skatuves izskanēja divas programmas vienā koncertā. Koncerta pirmajā daļā Kristīne Prauliņa un “The Soulful Crew” atskaņoja oriģinālmūziku angļu un latviešu valodā no sava pirmā solo albuma, kā arī kritiķu augsti vērtētā 2023. gada albuma “Textures”. Izskanēja tādas dziesmas kā “Get What’s Mine”, “Groove With Me”, “Heavy Soul” un nesen izdotie singli “Tev piestāv” un “Jā, bet!”, kuri ir daļa no grupas topošā minialbuma ar dziesmām latviešu valodā.

Koncerta fināla kopskats. 
Koncerta fināla kopskats. Foto: OHM.LV

Kristīne Prauliņa koncerta laikā pieteica arī pirmatskaņojumu, kas izskanēja īpaši Liepājai: “Tomēr mūsu dzimtajā valodā šo mūzikas stilu jāmēģina ieguldīt un nākamā dziesma ir ļoti īpaša, jo tas ir pirmatskaņojums. Dziesma vēl nav izdota, ir daļēji ierakstīta. Mūzikas un tekstu autors ir Toms Mikāls, un dziesmas nosaukums – “Kā man negribas”.”

Apvienības mūzikā saklausāms blūzs, gospeļmūzikas elementi, soulmūzika, fanks, grūvs, brīžiem roķīgs džezs. Performanci caurvija virtuozi ģitāras (Jānis Kalniņš), klavieru (Toms Mikāls), basģitāras un bungu (Kaspars Kurdeko) solo brīži, piepildīja Kristīnes teksti, balss dzidrums, siltums un spēks.

Muzicē Uldis Marhilecvičs un Aivars Hermanis. 
Muzicē Uldis Marhilecvičs un Aivars Hermanis. Foto: OHM.LV

Kopā ar Latvijas Radio bigbendu, ģitāristu Aivaru Hermani un taustiņinstrumentālistu Uldi Marhileviču koncerta otrajā bigbenda tembrālajās krāsās izskanēja grupas “Remix” instrumentālā mūzika un Marhileviča un Hermaņa skaņdarbi no astoņdesmitajos gados izdotajām skaņuplatēm “Uz veselību” un “Naktsmājas”.

“Grupas “Remix” instrumentālās kompozīcijas un muzicēšanas veids toreiz bija kaut kas absolūti unikāls tiem laikiem un pieļauju, ka ne mazāk aktuāls šobrīd. Jāmin klāt vēl viens personāžs, kas visus šīvakara skaņdarbus ietērpis bigbenda kažokā – tas ir mūsu pianists Viktors Ritovs,” koncerta ievadā sacīja Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags.

Koncerta apmeklētāju pulks koncertdārzā "Pūt, vējiņi!".
Koncerta apmeklētāju pulks koncertdārzā "Pūt, vējiņi!". Foto: OHM.LV

Programmā izskanēja izlase no visiem instrumentālajiem albumiem, ieskicējot laiku, kas raksturo džezroka mūziku. Mūziķi kopā ar bigbendu atskaņoja tādus hitus kā “Dienvidu bildes”, “Sveiks!”, “Cīņa”, “Sestdiena”, “Atmiņas” u. c. Bigbenda plašums, spēks un dinamika pacēla šos skaņdarbus pavisam citā līmenī.

Koncerta noslēgumā mūziķiem uz skatuves pievienojās Kristīne Prauliņa un “The Soulful Crew”, veltot klausītājiem īpašu pārsteigumu. “Mums visiem ir kaut kas kopīgs. Mūs Latvijas Radio savāca kopā maestro Raimonds Pauls, ar Kristīni soloprogrammu veidoja Raimonds Pauls, ar bigbendu strādāja Raimonds Pauls. Lai tad skan vēl viena dziesmiņa!” Uldis Marhilevičs piesaka kopīgi izpildīto Raimonda Paula dziesmu “Kamēr Tev ir mīla”.

Koncertu “Kristīne Prauliņa, Latvijas Radio bigbends un “Remix” hiti” ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīkoja SIA “Lielais Dzintars”.

Nepalaid garām!

Uz augšu