Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Izrādi "Tobāgo" komponista Ulda Marhileviča dzimtajā Liepājā uzņem ar stāvovācijām

Svētdienas vakarpusē Liepājas koncertdārzā "Pūt, vējiņi!" izskanēja Māras Zālītes un Ulda Marhileviča mūzikls "Tobāgo". Emocionālo izrādi, kura notika izrādes mūzikas autora dzimtajā pilsētā, apmeklēja arī viņa ģimene, un gan komponistu, gan izrādē iesaistītos aktierus pēc izrādes skatītāji sveica ar ilgstošiem aplausiem un stāvovācijām.

Šovasar jaunā aktieru sastāvā uz skatuves atgriezusies Ulda Marhileviča un Māras Zālītes traģikomiskā dziesmuspēle "Tobāgo!". Tās izrāžu grafiks iestiepsies arī rudenī. 

Savijušies latviešu tautas likteņstāsti, mīlestība, lielas cerības, skumjas, un galu galā – ilgi meklētā Laimes zeme – varbūt tā tomēr ir tepat līdzās? Latvijas vēstures lappuse, Kurzemes hercogistes ziedu laiki un sapņi, bez kuriem nevar dzīvot.

Lomās: Andrejs Vītols, kuģu būvētājs no Ventspils – Mārcis Maņjakovs; Ieva Pakalniņa, Andreja līgava – Aija Dzērve; Sīmanis Zaķītis, buru audējs no Piltenes – Varis Vētra; Līna Zaķītis, viņa sieva – Katrīne Pasternaka vai Daiga Gaismiņa; Lulla Zaķītis, viņu meita – Dita Lūriņa; Ģierts Kore, zvanu kalējs no Puzes – Artis Robežnieks; Amālija Kore, viņa sieva – Indra Briķe vai Akvelīna Līvmane; Vilis Olektiņš, zemnieks no Popes – Juris Kalniņš; Grieta Olektiņa, viņa sieva – Olga Dreģe; Kornēlijs Hansens, holandiešu jūrnieks – Edgars Pujāts; Lilija, krogusmeita, Hansena mīļotā – Madara Botmane; Akeravana, avaraki indiāņu karalis – Rūdolfs Cīrulis; Robinsons Krūzo – Juris Strenga.

Pie klavierēm komponists Uldis Marhilevičs.

”Tobāgo!” ir viens no mīļākajiem darbiem manā daiļradē, un arī viens no dārgākajiem, jo tas ir saistīts ar manu dzimto pusi – Kurzemi,”

atzīst izrādes mūzikas autors Uldis Marhilevičs, piebilstot – tas neapšaubāmi ir viens no skaistākajiem un arī skumjākajiem latviešu tautas likteņstāstiem. Pagājuši vairāk nekā divdesmit gadi kopš "Tobāgo!" pirmizrādes Dailes teātrī, nu izrāde atkal dodas pie saviem skatītājiem.

Nākamās "Tobāgo!" izrādes notiks:

16. augustā plkst. 19.00 Saulkrastu brīvdabas estrādē

17. augustā plkst. 18.00 Gulbenes novada Litenes estrādē

18. augustā plkst. 16.00 Siguldas pilsdrupu estrādē

24. augustā plkst. 18.00 Skrundas pilskalna estrādē

27. augustā plkst. 19.00 Aizkraukles estrādē

21. oktobrī plkst. 19.00 Ogres Kultūras centrā

24. oktobrī plkst. 19.00 Slampes Kultūras pilī

16. oktobrī un 6. novembrī plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī.

Biļetes "Biļešu Paradīzes" kasēs un tīmeklī.

Nepalaid garām!

Uz augšu