Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Mākslas centrs “Zuzeum” un projekts “Kino Kults” sagādājuši izmeklētu brīvdabas kino repertuāru

Foto: Karina Shekler

Jau ceturto sezonu mākslas centrs “Zuzeum” un kino projekts “Kino Kults” aicina skatītājus uz brīvdabas kino seansu ciklu. Kino vasara tiks atklāta ceturtdien, 25. jūlijā, ar Žana Pjēra Ženē leģendāro filmu “Amēlija”(Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, 2001).

Izcilās Jana Tīrsena mūzikas pavadībā skatītāji aicināti doties līdzi sapņotājas Amēlijas Pulēnas (Odrija Tatū) piedzīvojumiem romantiskajās, idealizētajās Parīzes ielās no Monmartras Café des Deux Moulins līdz Sanmartēnas kanālam.

Sezona turpināsies ar neparastā franču režisora Kventina Dupjē komēdiju “Daaaaaalí!” (2023), kas stāsta par neveiksmīgu mēģinājumu uzņemt dokumentālo filmu ar ekscentrisko mākslinieku Salvadoru Dalī.

Tālākie vasaras vakari būs piepildīti ar divām izcilu itāļu režisoru filmām. 8. augustā Lukas Gvadanjīno psiholoģisko drāmu “Saules apžilbinātie” (A Bigger Splash, 2015), kas balstīta uz kulta statusu guvušo filmu “Baseins” un 15. augustā – Paolo Sorrentīno vizuāli piesātināto filmu “Loro” (2018), kurā aktieris Tonijs Servillo attaino “itāliskuma” arhetipu, biznesmeni un politiķi Silvio Berluskoni.

Vasaras sezonu 22. augustā noslēgs visu mūziklu un romantikas cienītāju sapnis – amerikāņu režisora un scenārista Damjēna Šazela “La La Land” (2016).

Foto: Karina Shekler

Visi kino seansi norisināsies mākslas centra pagalmā “Zuzeum: Būvlaukums” (Rīga, Lāčplēša iela 101). Ieeja no plkst. 21.00, ap plkst. 21.40 uzruna no projekta “Kino Kults” pārstāvja, kurai sekos filma.

Foto: Karina Shekler

Filmas tiek demonstrētas orģinālvalodā ar subtitriem. Biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā zuzeum.com vai pie ieejas pasākumā. Informācija par jaunākajām vasaras sezonas aktualitātēm “Zuzeum” un “Kino Kulta” sociālo tīklu vietnēs.

Nepalaid garām!

Uz augšu