Šodienas redaktors:
Krista Garanča

"Zvaigzne Cafe" pagalma vasaras noslēdzošais pasākums – Kafijas diena

Foto: Zvaigzne Cafe/Facebook

Šovasar “Zvaigzne Cafe” pagalma norises Krišjāņa Valdemāra ielā 6, Rīgā papildina trīs tematiski mini festivāli. To laikā radošas aktivitātes, diskusijas, teātra izrāde un meistardarbnīcas palīdzēs ikvienam interesentam izzināt grāmatu, teātra, mākslas un kafijas pasauli.

6. jūlijā tika aizvadīta “Grāmatu diena”, 27. jūlijā – “Mākslas un teātra diena”, bet sestdien, 24. augustā, gaidāma “Kafijas diena”.

Visas dienas garumā no plkst. 11.00 kafijas grauzdētāji “Tiny Giant” un “Bark‘n’Cone” piedāvās iespēju nogaršot un iegādāties tepat Latvijā grauzdētu kafiju.

Grauzdēšanas process kafijas grauzdētavā "Tiny Giant". 
Grauzdēšanas process kafijas grauzdētavā "Tiny Giant". Foto: Tiny Giant/Facebook

Rīta cēlienā būs radošās darbošanās stacijas – notiks skicēšana ar kafiju sadarbībā ar “All Create Latvia” un būs iespējams uzzināt, kā mājas apstākļos no kafijas pupiņas izaudzēt kafijas kociņu.

Kafijas meistarklase "Bark'n'Cone" baristu vadībā Jūrmalā. 
Kafijas meistarklase "Bark'n'Cone" baristu vadībā Jūrmalā. Foto: Bark'n'Cone Roastery/Facebook

Plkst. 12.00 notiks “Coffee Society” vadītājas Danielas Solovjovas Vlasovas meistarklase, kurā būs iespējams uzzināt par kafijas ķirša ceļojumu līdz krūzītei, kā izvēlēties piemērotu kafiju, un dažādi ieteikumi, kā to pagatavot mājās.

Pēc tam būs iespēja piedalīties ceremoniālā kakao dzēriena degustācijā, kuru piedāvās “DZIIVA šokolāde & kakao”.

Foto: Bārbala Simsone/Facebook

Plkst. 15.00 būs diskusija “Speciality kafija Latvijā – nepieciešamība vai luksuss”. Diskusiju vadīs “Zvaigzne Cafe” vadītājs Niks Ivzāns, piedalīsies grauzdētavu “Tiny Giant” īpašnieks Edgars Dzirkalis un “Bark‘n’Cone” īpašnieks Raivis Šmuksts.

Plkst. 17.30 notiks Latte Art sacensības. Tas ir aizraujošs notikums gan dalībniekiem, gan skatītājiem, kurā būs iespējams redzēt, kādus zīmējumus piena putās radīs labākie baristas Latvijā.

Foto: Bark'n'Cone Roastery/Facebook

Visas dienas garumā spēlēs DJ Martin Alex, būs pieejami kafijas dzērieni un uzkodas ar kafijas garšu. Visos pasākumos ieeja ir bez maksas.

“Kafijas dienu” organizē "Apgāds Zvaigzne ABC", tā notiek ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu.

Foto: Publicitātes foto

Nepalaid garām!

Uz augšu