Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Gruzdēja, smaržoja, kairināja... “Zvaigzne Cafe” aizvadīta Kafijas diena

Šovasar “Zvaigzne Cafe” pagalmā Krišjāņa Valdemāra ielā 6 notika kopumā trīs tematiski mini festivāli. To laikā – radošas aktivitātes, diskusijas, teātra izrāde un meistardarbnīcas palīdzēja ikvienam gribētājam izzināt grāmatu, teātra, mākslas un kafijas pasauli.

Jūlija sākumā aizvadījām “Grāmatu dienu”, mēneša izskaņā – “Mākslas un teātra dienu”, savukārt sestdien, 24. augustā, notika “Kafijas diena”. Visas dienas garumā no plkst. 11.00 kafijas grauzdētāji “Tiny Giant” un “Bark‘n’Cone” piedāvāja iespēju nogaršot un iegādāties tepat Latvijā grauzdētu kafiju.

Rīta cēlienā risinājās radošās darbošanās stacijas – skicēšana ar kafiju sadarbībā ar apvienību “All Create Latvia”. Sanākušie varēja uzzināt, kā mājas apstākļos no kafijas pupiņas izaudzēt kafijas kociņu.

Apvienības “Coffee Society” vadītājas Danielas Solovjovas Vlasovas meistarklasē tika stāstīts par kafijas ķirša ceļojumu līdz krūzītei, kā arī dzirdēt ieteikumus, kā izvēlēties piemērotu kafiju un izzināt knifiņus, kā to vislabāk pagatavot mājās.

Aizraujoša izvērtās ceremoniālā kakao dzēriena degustācija, kuru piedāvāja “DZIIVA šokolāde & kakao”.

Diskusijā “Speciality kafija Latvijā – nepieciešamība vai luksuss” piedalījās “Zvaigzne Cafe” vadītājs Niks Ivzāns, grauzdētavu “Tiny Giant” īpašnieks Edgars Dzirkalis, zīmola “Closer Coffee” attīstītājs Mārtiņš Drungilas un “Bark‘n’Cone” īpašnieks Raivis Šmuksts.

Par “Speciality” kafiju dēvē “apzinātu kafiju”, kuras lietošana ļauj gan dziļāk izzināt dzēriena īpašības, gan arī dibināt tiešu saikni starp kafijas audzētāju un patērētāju.

Vakaru noslēdza Latte art sacensības.

Visas dienas garumā spēlēja DJ Martin Alex, bija pieejami kafijas dzērieni un uzkodas ar kafijas garšu. Visos pasākumos ieeja bija bez maksas. “Kafijas dienu” organizēja “Apgāds Zvaigzne ABC” un tā notika ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu.

Nepalaid garām!

Uz augšu