Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Ieskats mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" notikumos

Sestdiena, 7. septembris Rīgas kultūrtelpas iegaismoja mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" toņos. Par dažādu mūziķu un mākslinieku radošo izpausmju vietām kļuva arī tādas ierastas pilsētas sastāvdaļas, kā, piemēram, tramvajs. 

"Baltās nakts" pasākums "Reiva tramvajs" piedāvāja reiva jeb koncentrēta deju pasākuma pieredzi 1. tramvaja maršrutā – pilsētas artērijā, kas savieno vairāk nekā 10 Rīgas apkaimes.

"Reiva tramvajs" kalpoja kā saikne starp citām “Baltās nakts” pasākumu norises vietām, kurās būs iespējams nokļūt ar 1. tramvaju. Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja šo skanīgo un košo objektu vai nu novērot, vai arī pašiem aktīvi piedalīties reivā, brīvi pievienojoties maršrutam jebkurā no maršrutā esošajām pieturvietām.

Lai nodrošinātu saturiski dažādu mūzikas programmu, tika piesaistītas dažādu žanru mākslinieces. Pasākuma koncepcija sevī ietvēra diskžokeju-sieviešu radītu pieredzi, lai izceltu izcilas Latvijas mākslinieces, kā arī jaunos un topošos talantus. Vakara un nakts gaitā no 18.30 līdz pat 00.30 reiva tramvaju pierībināja DJ Lady Jocker, DJ GR, DJ Katii, DJ ORTHODOX, DJ Dakša, Taiga un Migla.

Video: "Reiva tramvajs" foruma "Baltā nakts" ietvaros

Latvijas Leļļu teātris savā pagalmā bija sagatavojis īpašu pārsteigumu jauniešiem un pieaugušajiem. To dāvāja smagā metāla grupa trīs aktieru sastāvā, kas aizvadītajā sezonā tapa iestudējuma "JELGAVA ’94" vajadzībām un izrādē spēlē dzīvo mūziku, ar to pieskandinot jaunatvērto pagalma teritoriju.

Trīs muzikāli un līdz nepazīšanai pārvērtušies aktieri – Rihards Zelezņevs, Anrijs Sirmais un Rūdolfs Apse – atklāsies vēl neredzētā ampluā un izpildīs dziesmas no izrādes. Repertuārā tika iekļauti gan metālmūzikas hiti, gan komponista Jēkaba Nīmaņa un dzejnieka Kirila Ēča oriģinālkompozīcijas.

Rīgas cirkā bjia iespēja izpētīt un novērtēt scenogrāfes Katrīnas Neiburgas un Dānijas kolektīva “MØR collective” veidoto 360 grādu scenogrāfiju izrādei “Vientulības simfonija S.O.S”, kas šogad ieguva Dānijas galveno teātra balvu.

Šis darbs audiovizuālas instalācijas formātā atgādina lielu leļļu namu, kuru veido daudzi miniatūri, veclaicīgi dzīvokļi, atsedzot publikas skatienam līdzcilvēku privātās dzīves telpas.

Visbeidzot, šajā foto ieskatā piedāvājam ielūkoties Anglikāņu baznīcā notiekošajā, kur mūzikas sesiju bija sagatavojis mūzikas festivāls "Skaņu mežs". Pats festivāls savus klausītājus gaidīs jau pavisam drīz – 4. un 5. oktobrī. 

Nepalaid garām!

Uz augšu