Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Aizvadīti Tēva dienas pasākumi Liepājā (1)

Svētdien, 8. septembrī, turpinot pagājušajā gadā iesākto tradīciju, Liepājas okupācijas muzejs un Karostas glābšanas biedrība otro reizi aicināja liepājniekus un Liepājas viesus svinēt Tēva dienu.

Tēva dienas pasākumi sākās Redanā, Karostā, 14. novembra bulvārī 82/86 un turpinājās Liepājas okupācijas muzejā, K. Ukstiņa ielā 7/9. Abas pasākuma vietas savienoja īpašā “Libau Train” bezmaksas vilciena līnija.

Šajā dienā Redanā ikviens varēja izgatavot putnu barotavas un vīriešu aksesuāru – tauriņu, darboties ritmikas darbnīcā, makšķerēt, kā arī piedalīties citās nodarbībās, kas mudināja būt kā radošiem, tā arī veikliem un attapīgiem.

Savukārt Liepājas muzeja struktūrvienībā “Liepājas okupācijas muzejs” fotogrāfa Edgara Poheviča vadībā darbojās Tēva dienas foto stūrītis un bez maksas bija apskatāma izstāde “Padomju okupācijas mantojums Karostā”.

NBS Mācību vadības pavēlniecības Ūdenslīdēju skolas pasniedzējs-instruktors bocmanis Jānis Rusiņš iepazīstināja ar ūdenslīdēju darba specifiku un demonstrēja ūdenslīdēju ekipējumu, bet Artūrs Skroderis, “Izdzīvošanas skolas” instruktors un pasaules apceļotājs pasniedza meistarklases par to, kā parūpēties par savu un bērnu drošību ekstrēmos apstākļos.

Tikmēr muzeja pagalmā spēlēja NBS Jūras spēku orķestris un Liepājas “Pop-Rok Skolas” audzēkņi, tika gatavota un degustēta Tēva dienas zupa, ceptas pankūkas, meistars Āris Godiņš demonstrēja koka flautas, pastāstot arī, kā tās top, savukārt RTU Liepājas jūrniecības koledžas audzēkņi visas dienas garumā aicināja apgūt mezglu siešanas iemaņas.

Kopā vairāk nekā 3000 lielāku un mazāku, jaunāku un gados cienījamāku iegriezās K. Ukstiņa ielā 7/9, lai atzīmētu “Tēva dienu Liepājā”.

Pasākuma patrons un iniciators – Liepājas Simfoniskais orķestra direktors Uldis Lipskis.

Nepalaid garām!

Uz augšu