Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Nav divu Tomu Latvijā nav karteļu, visas īstās problēmas ir atrisinātas, deputāti neprot valsts valodu un pienācis laiks uzbrukt krievijai (1)

Foto: TVNET kolāža

Šajā podkāsta “Nav divu Tomu” sērijā TVNET kultūras redaktors Toms Treibergs un publicists Toms Lūsis pārspriedīs to, cik labi, ka Latvijā nav karteļu un visas īstās problēmas jau atrisinātas. Tāpat viņi izteiksies par Saeimas deputātiem, kuri neprot latviešu valodu, un kāda meteorologa ideju, ka Latvijai vajadzētu sākt Trešo pasaules karu.

Bet iesākumā par karteļiem. Nesen Saeimā notika balsojums par priekšlikumiem paredzēt kriminālatbildību par aizliegtu vienošanos publiskajos iepirkumos. Patlaban par aizliegtu vienošanos publiskajā iepirkumā sodīt var tikai juridiskas personas, ar naudas sodu. Turpretī cilvēki, kuri faktiski gūst labumus no šādām darbībām, no atbildības ir pasargāti – viņiem pašiem nav paredzēta ne administratīvā atbildība, ne kriminālsods.

“Par” nobalsoja visas koalīcijas partijas, bet “pret” – visi pārējie. "Apvienotais saraksts", "Latvija pirmajā vietā", "Stabilitātei!", Zaļo un Zemnieku savienība un visi neatkarīgie deputāti. Proti – Saeimas vairākums nolēma ignorēt kaitīgumu, kuru rada karteļi, un norādīja, ka Latvijā tie neesot problēma.

Tikmēr Andris Kulbergs no “Apvienotā saraksta”, kurš arī nobalsoja pret minēto likumprojektu, sociālo tīklu vietnē “X” publicēja sajūsmas pilnu ierakstu par kādu citu sasniegumu, ko izdevies paveikt. Viņš rakstīja šādi te: “Šodien pirmajā lasījumā vienbalsīgi Saeimā tika apstiprināts mūsu @Apvienotais_ virzītais likumprojekts par ģērboņa izvietošanu uz transporta valsts numurzīmēm. Esam soli tuvāk smukiem numuriem. Man ir simtiem pozitīvu atsauksmju no cilvēkiem, kas gaida.”

Citiem vārdiem sakot – valstī viss ir kārtībā, karteļi, gluži kā pandēmija, neeksistē, tāpēc beidzot varam ķerties klāt ģerbonīšiem uz mašīnu numurzīmēm. Paldies opozīcijas deputātiem!

Nepalaid garām!

Uz augšu