LP koncerta iesildītājus papildina lietuviete Jurga

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdien, 2. jūlijā, gleznainajās Siguldas pilsdrupās uzstāsies harismātiskā itāļu izcelsmes amerikāņu dziedātāja LP. Taču vakara programma neaprobežosies tikai ar LP koncertu. Papildus jau izziņotajiem iesildošajiem māksliniekiem - siguldiešu grupai «Neon Saturdays» - uzstāsies arī populārā lietuviešu popdziedātāja Jurga.

Jurgas mūziku fani un kritiķi raksturo kā dziļu, melodisku un izjustu. Dziedātāja laidusi klajā savu debijas albumu 2005. gadā, un tas uzreiz guva lielu atzinību Lietuvā, saņemot vairākas prestižas mūzikas balvas. Turklāt 2007. gadā Jurga ieguva MTV Eiropas mūzikas balvu kā labākā Baltijas valstu māksliniece un Grand Prix Baltijas dziesmu festivālā Zviedrijā, kam sekoja divas Just Plain Fols balvas 2009. gadā ASV.

Šajā pavasarī Jurga prezentēja jaunu singlu ar nosaukumu «(My Heart Beats) Staccato», dziesmas autori ir pašmāju mūzikas industrijas pārstāvji Kristīne Prauliņa, Valters Sprūdžs un Kaspars Ansons.

2017. gadā Jurga aizvadīja veiksmīgu koncerttūri Ķīnā, ASV un laida klajā savu jaunāko albumu «Not Perfect», ko mūzikas kritiķi atzīst par vienu no spēcīgākajiem viņas darbiem, kas tapuši līdz šim. Albuma konceptuālā ideja ir - «pilnība sākas no kļūdas».

Nesen Jurga debitējusi arī kā kino mūzikas autore divās lietuviešu filmās, no kurām viena ir dokumentālā filma «Meistars un Tatjana», un otra ir animācijas filma «Skrienošās gaismas», kā arī gruzīnu kinolentē «Namme». Animācijas filma «Skrienošās gaismas» jeb lietuviski «Kaukai» ieguva balvu par gada labāko kino mūziku Lietuvas nacionālajā kino balvu pasniegšanas ceremonijā, ko Jurga dalīja ar vēl diviem citiem komponistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu