«Vienkārši kosmoss» Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas cirks savas 130. jubilejas gadā piedāvā īpašu notikumu – iespēju redzēt pasaulē godalgotas un skatītāju vidū atzītas Austrālijas cirka trupas «Gravity and Other Myths» izrādi «Vienkārši kosmoss» (A Simple Space), informē Rīgas cirka pārstāve Daniela Zacmane. «Gravity and Other Myths» ar izrādi «Vienkārši kosmoss» Rīgā viesosies 5. un 6. septembrī.

Biļetes iegādājamas visās «Biļešu servisa» kasēs un internetā.

Izrādē septiņi profesionāli akrobāti tieši, pamatīgi un vienlaikus smalki izspēlē savas fizisko iespēju robežas uz pilnu jaudu. Dzīvās mūzikas pavadījumā uz skatuves notiekošais liek reaģēt skatītājiem. Šeit nav grima, samākslota apgaismojuma vai lieka teatrālisma. Skatītājs sēž, vēro katru mākslinieku kustību, novērtē akrobātu piepūli un priecājas par izdošanos. Aizrautība, enerģija un humors ir izrādes gaismas stars, caur kuru tās vēstījums trāpa vistiešāk.

Mārtiņš Ķibers, Rīgas cirka mākslinieciskais direktors: «Austrāliešu cirks ir slavens ar savām tradīcijām un mākslinieku prasmēm. Šī izrāde Rīgas cirka 130. jubilejas gadā ir vislabākais neverbālais apliecinājums, ka cilvēka fiziskās spējas aizvien spēj izraisīt apbrīnu un māksliniecisku pārdzīvojumu. No personīgas skatītāja pieredzes varu teikt, ka izrādes akrobātu prasmes vislabāk arī raksturo izrādes nosaukums – vienkārši kosmoss!»

Gravity and Other Myths ir daudzkārt starptautiski godalgota un skatītāju iemīļota Austrālijas akrobātu trupa, dibināta 2009. gadā Adelaidā, Austrālijā. Trupas mākslinieciskā rokraksta pamatā ir augstākās klases akrobātikas un fiziskā teātra radīta sinerģija. Trupas pirmā izrāde Freefall piedzīvoja intensīvu tūri pa visu Austrāliju, saņemot ļoti lielu atzinību un neskaitāmas balvas, tajā skaitā – Labākā cirka izrāde 2010. gadā.

Trupas otrā izrāde – «Vienkārši kosmoss» tika pirmizrādīta Adelaide Fringe 2013 un Edinburgh Fringe 2013 festivālos.

Kamēr Rīga cirka telpas ir remontā, cirka izrādes notiek dažādās citās pasākumu vietās, un šoreiz tās tiks izrādītās Mihaila Čehova krievu drāmas teātrī. Dana Bjorka, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktore saka: «Mūsu teātris ir mūsdienīgs, esam atvērti dažāda veida izrādēm, un, pateicoties cirka valodas barjeras neesamībai, šī ir brīnišķīga iespēja satikties vienuviet visdažādākajiem gan teātra, gan cirka cienītājiem.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu