«Playground» festivāls jau šonedēļ

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ, no 13. līdz 15. jūlijam sporta kompleksā 333 norisināsies aktīvā dzīvesveida un mūzikas festivāls «Playground», informē rīkotāji.

Pasākums savu atpazīstamību ieguvis, pateicoties tā daudzpusīgajam saturam un programmai, kur festivāla apmeklētāji nav tikai skatītāji, bet arī darītāji. Festivāls ir draudzīgs gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Aktivitātes

Longbords, SUP, veikbords un citi sporta veidi parasti ir vasaras «to do» lietu sarakstā, taču cik daudzus no tiem jūs paši esat izmēģinājuši? Festivāls ir pasākums, kas trīs dienu garumā sniedz iespēju ikvienam apmeklētājam apgūt lietas, kuras citādi, iespējams, nemaz nesaņemtos pamēģināt.

Aktivitātes organizē sporta apvienības un skolas, līdz ar ko festivāla laikā būs iespēja ne tikai atklāt jaunas aizraušanās, bet, iespējams, satikt savu nākamo treneri, kurš palīdzēs ar padomiem. Īpaši padomāts par mazajiem apmeklētājiem - pielāgojot dažādas aktivitātes un izveidojot speciālas zonas un skoliņas.

Sporta šovi

Tradicionāli viens no centrālajiem šoviem festivālā būs MTB Freestyle Jam. Šo pasākumu rīko Latvijas kalnu riteņu downhill entuziasti. Tiek aicināti ārzemju profesionāli riteņbraucēji, kuri uz festivālu ierodas no dažādām pasaules malām – Francijas, Argentīnas, Čehijas, Krievijas, Austrālijas u.c. Viens no spilgtākajiem braucējiem ir Adriens Lorons – profesionāls riteņbraucējs, vairāku sacensību uzvarētājs un internacionālu velotrašu pārstāvis.

Vēl viena svarīga Playground sastāvdaļa ir veikbords. Šogad spēcīgākie Baltijas veikbordisti izklaidēs ar dulliem trikiem, kas ar neticamu amplitūdu tiks izpildīti gan uz konstrukcijām, gan no ūdens virsmas.

Ar to vien šovi uz ūdens nebeidzas - pirmo reizi Latvijā skatītāji varēs vērot lidojošā turbīndēļa šovu ar īpašu niansi – braucējs būs ietērpts LED gaismu tērpā, padarot to par neaizmirstamu skatu. Turbīndēļa šovu papildinās lidojošais ūdens motocikls.

Lidošana notiks ne tikai virs ūdens virsmas - būs arī īstā lidošana debesīs, kur trikus rādīs profesionālie moto-paraplāna piloti. Ja laikapstākļi būs piemēroti, iespējams, izlidot varēs arī festivāla apmeklētāji.

Semināri un meistarklases

Aizvadītajā gadā festivālā pirmo reizi parādījās «Iedvesmas telpa», kur notika filmu izrādes un uzstājās runātāji, kurus publikas priekšā stādīja TEDxRīga. Stāsti par neiedomājamiem piedzīvojumiem, ceļu uz uzvaru, dabas aizsardzību utt. Šogad «Iedvesmas telpa» pārvietosies uz pasakaino priežu mežu, bet tās programma tiks krietni paplašināta. Būs ne tikai runātāji, kuri dalīsies ar piedzīvojumu stāstiem, bet arī dīdžejskola ar meistarklasi, filmu izrādes un dažādas performances, taču no rītiem tur būs iespēja iesildīties dienai, pievienojoties jogas nodarbībā.

Mūzika

Šogad uz Playground festivāla galvenās skatuves uzstāsies grupas, kas priecēs gan hiphopa fanus, gan rokmūzikas un indie/folk cienītājus. Ozols & Tehnikums, Singapūras satīns un Artūrs Skutelis šūpos pūli ar sulīgiem bītiem, bet Laime pilnīga, Oranžās brīvdienas un Keegan Mcinroe atgriezīs klausītājus laikā, kad roks vēl bija jauns un spēka pilns. Būs arī svaigākās tendences – igauņu grupas Avoid Dave un Frankie Animal, kā arī vēl daudzas pašmāju grupas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu