Agnese Rakovska par Eirovīziju: Kas «nostrādā» Latvijā, ne vienmēr «nostrādā» Eiropā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien. 10. maijā, Eirovīzijas otrajā pusfinālā ar 14. kārtas numuru startēja Latvijas pārstāve Laura Rizoto, izpildot dziesmu «Funny Girl». Diemžēl arī šogad mūsu valstij neizdevās iekļūt starptautiskā dziesmu konkursa finālā. Pēc notikušā Sejas.lv sazinājās ar pērnā gada Latvijas pārstāvi Eirovīzijā, grupas «Triana Park» solisti Agnesi Rakovsku.

Sarunas laikā dziedātāja atklāja, ka, viņasprāt, Lauras neveiksme nav nekas traģisks, jo Eirovīzija ir tikai konkurss un tajos ir gan uzvarētāji, gan zaudētāji.

«Laura ir ļoti profesionāla dziedātāja, nav šaubu par viņas sniegumu. Tik daudz dažādu detaļu sakrita, tā vienkārši gadās konkursos. Es domāju, ka viņa parādīja sevi no labākās puses - es viņai sūtu laba vēlējumus. Esmu satikusi viņu arī dzīvē, viņa patiešām ir ļoti sirsnīga, strādīga meitene, izdarīja visu pēc labākās sirdsapziņas. [..] Manā skatījumā šis bija «iekritiena» gads, jo dziesmu kontekstā mani nesaviļņoja un neaizgrāba šī kompozīcija. Vienkārši ir jāatzīst tas, ka Laura Rizoto visus «Supernovā» «paņēma» ar «svaigajām asinīm», «nošarmēja» ar savu rietumnieciskumu. Mūsu gadījumā tas, ka kaut kas nostrādā šeit, Latvijā, nenozīmē to, ka tas var nostrādāt arī pārējā Eiropā,» uzskata Rakovska.

Eirovīzijas veterāne pastāstīja, ka plāno labot šo situāciju, palīdzot izpildītājiem, kuri plāno startēt «Supernova 2019»: «Es kā mūziķis aicinu nākamgad likt latiņu vēl augstāk, lai mēs Eirovīzijā piedalītos ar pārliecinošāku dziesmu – tas šovs jau pēc tam ir tā. Es pati plānoju nākamgad sadarboties ar pāris izpildītājiem un piedāvāt viņiem savas kompozīcijas. Vienkārši vajag strādāt un tā baigi nepārdzīvot.»

Kā jau ziņots, «Triana Park» maija sākumā laida klajā mūzikas videoklipu dziesmai «Domas», kas grupas jaunajā albumā «Alive» ir vienīgā latviešu valodā.

«Domas ir tās, kas mūs dzen tālāk, liek doties uz priekšu un meklēt jaunus ceļus. Video ideja ir atdzimšana – katra mūsu izvēle un vēlme ienes jaunu personības aspektu - mēs pārdzimstam labāki. Ja mēs spējam savas vēlmes definēt, mēs spējam tās arī realizēt. Bieži vien cilvēki nemaz īsti līdz galam nezina, ko īsti viņi vēlas. Ne vienmēr tas, ko gribam, ir tas, kas mums tiešām nepieciešams,» par klipa saturisko vēstījumu stāsta Agnese.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu