Turku reperis apcietināts par «pamudināšanu lietot narkotikas»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Turcijā populārs reperis Ezhel ceturtdien tika apcietināts pēc apsūdzības «pamudināšanā lietot narkotikas» dažos viņa dziesmu tekstos, ziņoja laikraksts «Hurriyet».

28 gadus vecais Ezhel, kura īstais vārds ir Emers Serdžans Ipekčiolu, tika ievietots apcietinājumā pēc aizturēšanas Stambulā.

Populārā repera dziesmu videoklipi internetā ir skatīti miljoniem reižu, un tēmturis #FreeEzhel ar aicinājumu viņu atbrīvot bija starp tēmturiem, ar kuriem Turcijā ceturtdienas vakarā visvairāk dalījās tvitera lietotāji.

Turcijā valdošās Taisnības un attīstības partijas (AKP) pretinieki regulāri pauž bažas par autoritārisma pastiprināšanos valstī.

Opozīcija apsūdz prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu nepamatotā tūkstošiem cilvēku ieslodzīšanā cietumos, kas notikusi tīrīšanās pēc 2016. gada puča mēģinājuma.

Šogad Turcijā izcēlās skandāls, kad kļuva zināms, ka valsts raidsabiedrība TRT pēdējo divu gadu laikā aizliegusi pārraidīt savā ēterā 208 dziesmas.

TRT aizstāvējās, paziņojot, ka tā nevis «aizliegusi māksliniekus», bet ievērojusi likumu, kas liedz pārraidīt saturu, kurā cilvēki tiek pamudināti uz smēķēšanu vai dzeršanu vai kurā tiek pausta «teroristu propaganda».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu