Reperis Dii un dīdžejs Krii laiž klajā albumu «Kultūra»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Reperis Dii («Full Clipp») un hiphopa dīdžejs Krii sadarbībā ar Liepājas bītmeikeri Niklāvz ir izdevuši albumu «Kultūra». Albums ir desmit skaņu celiņu apkopojums ar pieciem Dii repa skaņdarbiem, kas papildināti ar piecām dj Krii ‘scratch’ etīdēm, tās savienojot vienā nepārtrauktā hiphopa kompozīcijā. Albums klausāms mūzikas straumēšanas vietnēs.

Albumā ir apskatītas nopietnas globāli aktuālas tēmas un problēmas mūsdienu kontekstā. Albuma prezentācijas koncerts, kurā kā viesi uzstājās arī hiphopa izpildītāji Ake un Ozols, notika Vecrīgas klubā Republika, pulcējot tuvākos draugus un atbalstītājus. Albums «Kultūra» ir atrodams visās populārākajās straumēšanas vietnēs un pieejams arī CD formātā.

Foto: Publicitātes

Reizē ar albumu tapis arī jauns video dziesmai «Zemeslode». Tajā Dii pauž savu skatījumu par globālajām bezjēdzībām, kas atkal un atkal notiek ar mūsu planētu. Videoklipa autors ir Salvis Āre. Pats videoklips ir filmēts Latvijā un producēts Berlīnē. Videoklipa vieta ir izvēlēta atbilstoši Dii tekstam un ziņojumam, kas tiek nodots klausītājam. Video reflektē šo vēstījumu un akcentē, cik daudzslāņaina un sarežģīta ir šīs dziesmas tēma. Izmantojot dažādus vizuālos efektus, tiek radīta atbilstoša noskaņa, kas tiek papildināta ar jaunām emocijām un pieredzi gan skatītājam, gan klausītājam.

Dii agrāk darbojies apvienībā «Full Clipp», kas 1996. gadā izveidojās Siguldā un pastāvēja līdz 2004. gadam. Tās dalībnieki bija arī pazīstamais hiphopa izpildītājs Gacho, reperi Domino un Rezidents. Apvienība darbojusies izdevniecības «Riga Records» ietvaros, daudz koncertējusi kopā ar Latvijas hiphopa aizsācēju Ozolu. «Full Clipp» darbojās arī projektā «Austrumbloks», kas ir zīmīgs ar to, ka tajā pirmoreiz apvienojās 19 latviski un krieviski runājoši hiphopa izpildītāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu