«Daba san» prezentē savu pirmo dziesmas video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Tehniskās universitātes postfolkloras grupa «Daba san» iepriecina klausītājus ar 2016. gada maijā izdotajā albumā «Vaiņags» iekļautās dziesmas «Divi» video, prezentējot savu pirmo oficiālo dziesmai veltīto video. Grupa ir viena no aktīvākajām postfolkloras stila popularizētājām Latvijā, ik gadu rīkojot festivālu «Gaviles».

«Daba san» ir neparasti kupla muzikālu jauniešu apvienība, kura jau vairāk nekā sešus gadus aizraujas ar muzicēšanu postfolkloras stilā. Grupas repertuāru veido rotaļīgos eksperimentos tapusi oriģinālmūzika ar vārdiem, kas smelti latviešu folkloras bagātību krājumos. Šogad vasaras sākumā grupa prezentēja savu otro mūzikas albumu «Vaiņags», kurā iekļautās dziesmas daudzina vasaras noskaņu daudzveidību un dabas krāšņumu.

«Šo video veltījam klausītājiem kā dāvanu Ziemassvētkos,» stāsta grupas dalībniece Rūta Abaja. «Dziesmu «Divi» izvēlējāmies bez garām pārdomām. Tā ir viena no klausītāju iemīļotākajām dziesmām, ko paši allaž spēlējam ar lielu baudu. Skaņdarbs arīdzan ir īpašs, jo tika pilnveidots sadarbībā ar komponistu Valtu Pūci. Pats video priecēs skatītāju acis ar savu košo zaļumu, tas filmēts naksnīgā Botāniskā dārza Palmu mājā. Šobrīd, Ziemassvētku laikā, dziesma «Divi» klausītājiem atgādinās par mūžīgajām vērtībām, kas pārdzīvo cilvēka mūžu. Stāsts par akmeni, ūdeni un to mūžīgo saspēli, ir aktuāls jebkurā mirklī. Gluži, kā šobrīd Ziemas saulgriežu laikā norit dienas un nakts pārpasaulīgā mijiedarbība. Skatītajiem vēlamies dāvāt šo mūžīgo vērtību pieskārienu, gan dāvāt gabaliņu vasarīga siltuma un saules gada tumšākajā periodā!»

Video uzņemts ar Latvijas Universitātes Botāniskā dārza atbalstu. Tā uzņemšanā piedalījās vairums no «Daba San» mūziķiem: Rūta Abaja (vijole, balss), Mārtiņš Abajs (basa ģitāra), Reinis Grants (perkusijas), Linda Zonne-Zumberga (ermoņika, balss), Inese Neimane (balss), Anna Freimane (balss), Solveiga Kaļva (ģitāra), Daniels Maršans (ģitāra), Vēsma Keire (flauta, balss).

Dziesmas mūzikas autori: Linda Zonne-Zumberga, Valts Pūce. Ieraksts: studija «Lauska». Video: Andris Kimonts; Gaismas: Māris Sējāns; Sejas raksti: Marta Kimonte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu