Vaska fonda konkursā uzvar studente Agita Reķe

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pagājušonedēļ Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas LMT Kamerzālē izskanēja Kompozīcijas studentu jaundarbu konkurss, ko akadēmija rīko jau astoto gadu sadarbībā ar Pētera Vaska fondu. Skaņdarbus vērtēja komponisti Pēteris Vasks un Vilnis Šmīdbergs, muzikoloģe Ieva Rozentāle un Pētera Vaska fonda priekšsēdētāja Regīna Deičmane.

Kā uzsver konkursa rīkotāji, tā mērķis ir veicināt topošo komponistu jaunradi kamermūzikas žanros. Šogad konkursā piedalījās gandrīz visi Kompozīcijas bakalaura programmas studenti. Jaundarbi tika rakstīti balsij un klavierēm, izmantojot Knuta Skujenieka dzeju, līdz ar to konkurss tapa sadarbībā ar akadēmijas Kompozīcijas katedru un Antras Jankavas kamerdziedāšanas klasi. Koncertu vadīja Dženifera Pūliņa.

Labākās kompozīcijas tika apbalvotas ar naudas balvām, un 1. vietu ieguva asoc.prof. Rolanda Kronlaka kompozīcijas klases studente Agita Reķe ar skaņdarbu «Roku lēnu». 2.vieta tika piešķirta profesora Andra Vecumnieka klases studentei Līvai Blūmai ar skaņdarbu «Visas brūces ir ciet». 3. vietu dalīja Selgas Mences klases studentes Marija Semjonova ar kompozīciju «Es būšu parkā par solu» un Marina Vidmonte ar dziesmu «Ja tu vēlēsies». Speciālā balva par labāko interpretāciju tika piešķirta Viktorijai Pakalniecei.

Pasākums tapa ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu