Uz Mazo Mežotnes pili aicina pianisti Osokini un Vaska fonds

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šovasar Mazā Mežotnes pils aicina uz diviem ļoti krāšņiem un muzikāli bagātiem koncertiem – vasaras Saulgriežos šeit muzicēs trīs pianisti Osokini, bet 11. augustā tradicionālo koncertu «Pēteris Vasks ielūdz. Vasara. Mežotne» rīkos Pētera Vaska fonds.

22. jūnijā Lielupes krastā izskanēs koncerts Latviešu komponistu klaviermūzika Saulgriežu noskaņās. Trīs Osokini, kurā izcilie pianisti Sergejs, Georgijs un Andrejs Osokini atskaņos latviešu komponistu darbus no CD «Trīs Osokini latviešu klaviermūzikā», kas nāca klajā šā gada sākumā. Sergejs Osokins albumā ir ieskaņojis Jāņa Zālīša un Jāņa Ivanova mūziku, Georgijs – Ādolfa Skultes un Pētera Vaska darbus, bet Andrejs Osokins – Artura Maskata un Jāzepa Vītola skaņdarbus.

«Mums bija ļoti svarīgi tieši uz Latvijas simtgadi parādīt latviešu mūziku visā tās krāšņumā, daudzveidībā un pierādīt, ka Latvija ir klasiskās mūzikas lielvalsts, tādēļ albuma programmu atlasījām paši. Ierakstījām gan vēl neatklātus, gan jau plaši zināmus klaviermūzikas šedevrus: Jāņa Zālīša klavierdarbus, Jāzepa Vītola «Dusi saldi, mans dēls» un Jāņa Ivanova vēlīnās prelūdijas, Jāzepa Vītola «Viļņu dziesmu», Ādolfa Skultes « Ariettu», Pētera Vaska kompozīcijas no cikla «Gadalaiki», kā arī vienam no mums veltīto Artura Maskata brīnišķīgo klavieru poēmu «Kazbegi.Tsminda-Sameba», kurai iedvesmu autors smēlies Gruzijas ceļojumā,» stāsta pianists Andrejs Osokins.

Savukārt 11. augustā Vaska fonda rīkotajā koncertā Pēteris Vasks ielūdz. Vasara. Mežotne latviešu komponistu vokālās mūzikas jaundarbus atskaņos soliste Latvijas Nacionālās operas soliste Evija Martinsone, pianiste Agnese Egliņa un LNSO klarnetists un diriģents Guntis Kuzma. Šogad Vaska fonda svarīgākajā notikumā tiks pirmatskaņotas fonda pasūtinātās Georga Pelēča un Evijas Skuķes kompozīcijas. Koncertā skanēs arī Pētera Vaska, Artura Maskata, Jāņa Mediņa, Mārītes Dombrovskas, Pētera Barisona un Ingmāra Zemzara kamermūzikas darbi.

Informācija par koncertiem pieejama arī Mazās Mežotnes pils mājaslapā: www.mazamezotnespils.lv un sociālajā tīklā Facebook.

Biļetes uz koncertiem varēs iegādāties «Biļešu Paradīzes» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu