Autopsija: Robins Viljamss pašnāvības brīdī nebija alkohola vai narkotiku reibumā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Holivudas aktieris Robins Viljamss pirms pašnāvības izdarīšanas pakaroties 63 gadu vecumā pēdējā laikā bija kļuvis paranoisks, piektdien paziņoja miertiesneši, piebilstot, ka pašnāvības brīdī viņa organismā nebija alkohola vai nelegālo narkotiku.

Autopsijas ziņojums liecina, ka ir pazīmes, ka komiķis, kuram nesen bija diagnosticēta Pārkinsona slimība agrīnā stadijā, bija mēģinājis pārgriezt savas kreisās rokas locītavas vēnu.

Notikuma vietā nav atrasta pirmsnāves vēstule vai citas norādes, ka viņš plānoja izdarīt pašnāvību, secinājuši kriminālizmeklētāji.

63 gadus vecais Viljamss 11.augustā tika atrasts miris savas mājas guļamistabā Kalifornijas štata Tiburonas pilsētā pie Sanfrancisko.

Marinas apriņķa kriminālizmeklētājs Roberts Doils sacīja, ka izmeklēšanā par aktiera nāvi secināts, ka nāves cēlonis ir «asfiksija pakāršanās dēļ» un nāve iestājusies pašnāvības rezultātā.

«Toksikoloģiskās analīzes atklāja, ka organismā nebija alkohola vai nelegālu narkotiku. Recepšu medikamenti tika atklāti terapeitiskā koncentrācijā,» viņš piebilda īsā paziņojumā. Autopsijā atklāts, ka Viljamsa organismā nāves brīdī bija divu veidu antidepresanti, Pārkinsona slimības medikamenti, kofeīns un citas sastāvdaļas, kas atrodamas tējā un kakao.

«Iepriekšējā medicīniskā vēsture liecina par depresiju, Pārkinsona slimību un nesenu paranojas pastiprinājumu,» liecina kriminālizmeklēšanas ziņojums.

Ziņojumā norādīts, ka Pārkinsona slimības simptomi Viljamsam konstatēti kopš 2011.gada, kas ietvēra kreisās rokas trīcēšanu un kreisās rokas kustību palēninājumu. Diagnoze viņam noteikta 2013.gada novembrī.

«Klīniskajā vēsturē ir dati par depresiju ar paranojas, apmātības un nemiera pazīmēm,» lasāms izmeklētāju ziņojumā, kurā arī teikts, ka, neskatoties uz to, ka no periodiskas depresijas Viljamss cietis «lielāko daļu savas pieaugušās dzīves», tomēr «viņam nav bijušas fiksētas pašnāvnieciskas tieksmes vai uzvedība».

Ziņojumā arī detalizēti izklāstīts, ka Viljamsa līķis tika atrasts karājamies melnā neilona jostā pie skapja durvīm viņa padēla guļamistabā. Tajā norādīts, ka līķa tuvumā atrasts 7,5 centimetrus garš kabatas nazis.

«Vairākas virspusējas vertikālas un horizontālas grieztas brūces bija redzamas uz kreisās plaukstas locītavas iekšpuses; šajās brūcēs bija neliels daudzums asiņu,» teikts izmeklētāju ziņojumā.

Atklāts, ka trīs bērnu tēvs Viljamss un viņa sieva Sjūzena Šneidere gulēja atsevišķās istabās daļēji tādēļ, ka viņš mēdzis miegā runāt, dažreiz pat diezgan skaļi.

ASV Kinoakadēmijas balvas «Oskars» ieguvējs Viljamss agrāk bija atklāti runājis par savām problēmām ar alkoholismu un narkomāniju.

Plašsaziņas līdzekļi vēstī, ka Viljamsa pelni tika izkaisīti Sanfrancisko līcī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu