Jelgavas smilšu skulptūru festivālā uzvar tēlnieks no Krievijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Griestiņš

Jelgavā 12. Starptautiskajā smilšu skulptūru festivālā «Summer Signs» pirmo vietu ieguvis Aleksandrs Skarednovs no Krievijas ar skulptūru «Sarkanā grāmata», informē pasākuma rīkotāji.

Otro vietu ieguvis Jakubs Zimačeks no Čehijas ar skulptūru «Čūskas», bet trešo vietu - Pļeksijs Poda no Ukrainas.

Šogad festivāla konkurss Jelgavā vienkopus pulcēja 15 profesionālus tēlniekus no septiņām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Beļģijas, Ukrainas, Ungārijas, Čehijas un Krievijas. Festivāla tēma veltīta dzīvnieku pasaulei, kuru mākslinieki savos darbos atklāj dažādās interpretācijās. Skulptūru tapšanai kopumā tika izmantotas vairāk nekā 1000 tonnas smilšu.

Smilšu skulptūru parks, kurā iespējams redzēt 16 lielformāta skulptūras dzīvnieku pasaules tematikā, apmeklētājiem būs atvērts 9. jūnijā no plkst. 10 līdz 24 un 10. jūnijā no plkst. 10 līdz 23.

Aleksandrs Skarednovs
Aleksandrs Skarednovs Foto: Edgars Griestiņš

Kā norāda organizatori, mākslinieki šā gada festivāla tēmu interpretē dažādi, tomēr katrs darbs atspoguļo autora uzskatus un redzējumu par to, kāda ir dzīvnieku pasaule. Daži savvaļu saredz harmonijā ar cilvēkiem, darbos suminot cilvēku un dzīvnieku draudzību. Citi attēlo dabas skarbumu un patiesumu, skulptūrās iekļaujot mirkļus no reālās savvaļas dzīves. Savukārt daži no māksliniekiem šim darbam pieiet ar humoru un filozofiju, attēlojot evolūcijas procesu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu