Džareds Leto spēlēs Endiju Vorholu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Oskarotais» amerikāņu aktieris Džareds Leto jaunā biogrāfiskā filmā spēlēs popārta mākslinieku Endiju Vorholu, vēsta britu laikraksts «The Guradian». 44 gadus vecais Leto būs arī filmas «Warhol» producents.

Gaidāmās kinolentes scenāriju izveidojis seriāla «Boardwalk Empire» («Pagrīdes impērija») autors Terenss Vinters. Tā pamatā ir Viktora Bokrisa 1989. gada grāmata «Warhol: The Biography» («Vorhols: Biogrāfija»).

Vorhols kļuva slavens 60. gados ar mākslas darbiem, kuros tika attēlota patērētāju kultūra ASV. Atklāti homoseksuālais mākslinieks kļuva par neatņemamu Ņujorkas naktsdzīves sastāvdaļu.

1996.gadā iznākušajā neatkarīgajā filmā par Vorhola slepkavības mēģinājumu slaveno mākslinieku spēlēja aktieris Džareds Heriss, bet nesen atceltajā telekanāla HBO seriālā «Vinyl» viņa loma bija uzticēta Džonam Kameronam Mičelam.

Leto savulaik saņēma nopēlumu par to, ka, pašam esot heteroseksuālam vīrietim, viņš filmā «Dallas Buyers Club» («Dalasas pircēju klubs») atveidoja transseksuālu varoni. Par lomu viņš tika apbalvots ar «Oskaru».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu