Īens Makelens aicina piedalīties «Baltijas praidā» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Pazīstamais angļu aktieris Īens Makelens, kurš «Gredzenu pavēlnieka» filmās atveidojis burvi Gendalfu, vietnē «Youtube» publicējis video aicinājumu cilvēkiem piedalīties «Baltijas praidā 2018». Viņš no Londonas Anglijā sūta laba vēlējumus visiem «Baltijas praida» dalībniekiem Rīgā, kā arī atvainojas, ka pats diemžēl nevarēs gājienā piedalīties.

Īens Makelens savā paziņojumā «Youtube» norāda, ka dalība praidā ir ļoti svarīga un viņš solidarizējas ar saviem «brāļiem un māsām Baltijas valstīs», jo ikviens, kurš ir aizspriedumu upuris, ir nežēlīgas attieksmes upuris, uzsver aktieris.

Tāpat viņš aicina Latvijas un pārējo Baltijas valstu politiķus, kā arī jebkura veida līderus, kuri uzskata, ka homoseksuāli cilvēki ir «kaut kādā mērā zemāki», mainīt savus uzskatus.

Makelens, atceroties laikus, kad Anglijā notika cīņa par LGBT cilvēku tiesībām, sacīja, ka lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kopienai nācās saskarties ar dažādām «dīvainām idejām» par viņiem, tomēr tagad, kad likumi ir mainījušies un homoseksuālus cilvēkus sabiedrība ir pieņēmusi, vecie uzskati ir pazuduši. Politiķi, līderi un citi cilvēki, kuri nostājās pret LGBT tiesībām, ir pazuduši un aizmirsti, piebilda aktieris.

«Viss, kas paliek, ir mīlestība un pavisam parasti cilvēki - homoseksuāli vai heteroseksuāli, vai jebkas pa vidu. Sūtu jums cerību vēsti, daudz mīlestības un, iespējams, tiksimies citu gadu,» sacīja Makelens.

Kā ziņots, šonedēļ Rīgā notiek dažādi «Baltijas praida 2018» kulminācijas pasākumi, bet vērienīgākais no tiem - gājiens - plānots sestdien, 9. jūnijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu