Kuldīgā notiks meiteņu kora «Cantus» 50 gadu jubilejas koncerts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

16. jūnijā plkst.18 Svētās Annas evaņģēliski luteriskajā baznīcā Kuldīgā, notiks Ernesta Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas meiteņu kora «Cantus» 50 gadu jubilejas koncerts, pavēstīja Kuldīgas novada pašvaldības pārstāve Signeta Lapiņa.

Kopā ar meiteņu kori uzstāsies bijušās koristes, Latvijas Nacionālās operas soliste Aira Rūrāne, jubilejas koris un skolas kamerorķestris. Koncerta noslēgumā tiks atvērta grāmata «Cantus tuvos un tālos ceļos», kurā dokumentēti koncertceļojumi, konkursi un festivāli.

«Cantus» dibināts 1967./1968. mācību gadā un jau vairāk nekā 25 gadus kora diriģente ir Maruta Grigale un koncertmeistare - Marta Ozoliņa. Koris septiņas reizes atzīts par Latvijas mūzikas skolu labāko kori, trīspadsmit reizes uzvarējis prestižos Eiropas konkursos, bet divreiz izcīnījis pasaules koru konkursu laureāta titulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu