«Pelnrušķīte» Kristīne pēc skandāliem atgūstas Amerikā (49)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Bērziņš

Pēc tam, kad pār LNT realitātes šova «Pelnrušķīte» uzvarētājas Kristīnes Teilānes galvu bija gāzusies apvainojumu vētra no viņas puiša Kaspara un viņa bijušajām sievietēm, kas izskanēja pa visu Latviju, Kristīne bija spiesta pamest Latviju un aizceļoja uz Ameriku. Pēc visiem skandāliem, kas tika piedēvēti Kristīnei, viņai morālu atbalstu sniedza arī sens draugs Artūrs Bērziņš.

Pati Kristīne Teilāne ir prom no Latvijas un pēc visiem skandāliem, kuros viņa tika vainota nežēlīgā uzbrukumā sava mīļotā puiša bērna mātei Sandijai Loginai, atgūstas Amerikā. Tā kā pati Kristīne presei pilnībā atteicās komentēt notiekošo, pie runāšanas un sava viedokļu paušanas par to, kāda patiesībā esot «Pelnrušķīte», tika viņas mīļotais puisis Kaspars un viņa bērna māte Sandija.

Draudzība ar mākslinieku, kurš jūt līdzi «Pelnrušķītei»

Taču par TV šova «Pelnrušķītes» sajūtām un pārdomām pēc visiem skandāliem, kuri izskanējuši medijos, sarunā ar Sejām par Kristīnes māksliniecisko dabu, talantiem un sirds inteliģenci pārdomās dalās sens Kristīnes draugs Artūrs Bērziņš. Viņa autobiogrāfija liecina, ka Artūrs ir īsts godavīrs, viņš ir gleznotājs, režisors, vizuālās komunikācijas mākslinieks un mūziķis, piedalījies vairāk nekā 40 izstādēs un festivālos, ieguvis vairākas balvas, vairāki darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, Lielbritānijā un Amerikā. Lai uzskaitītu visus Artūra Bērziņa paveiktos darbus, nepietiktu pat vietas mūsu slejās. Taču šoreiz stāsts būs par Kristīni, kuras dzīve negaidīti mainījās pēc uzvaras TV šovā.

"Pelnrušķīte" Kristīne Teilāne ar savu bijušo puisi Kasparu
"Pelnrušķīte" Kristīne Teilāne ar savu bijušo puisi Kasparu Foto: Sejas.lv

Talantīgais mākslinieks Artūrs ar Kristīni iepazinies 2005. gadā. «Jau tad pievērsu uzmanību viņas autentiskumam, kaut arī mūsu komunikācija risinājās caur internetu. Klātienē iepazinos ar Kristīni tikai aizvadītajā gadā, kad viņa piedāvāja man ilustrēt viņas topošās grāmatas «Odinochka» vāku. Izjūtot materiāla potenciālu, iedomājos, ka Ofēlijas tēls ar stārķi un vardēm būtu iederīga alegorija. Kurš gan tad varēja iedomāties, ka šī alegorija tik tālredzīgi un burtiski simbolizē kaut ko varenāku un draudīgāku. Sarunājām sadarboties par veselu darbu sēriju.

Pašreiz ir tapušas pirmās bildes no sērijas, kurā Kristīne ir pozējusi māksliniekam Artūram. Šī attēlu sērija, kurā galvenā varone ir «Pelnrušķīte» Kristīne, ir izstrādāta ekskluzīvā digitālo foto gleznu formātā, lai pasvītrotu pseidodokumentālisma momentu – Kristīne ir reāls cilvēks, kurš dzīvo starp mums un elpo to pašu gaisu, - un tajā pašā laikā viņa ir virsrealitātē, kurā mums pierastā ikdiena ir kaut kas neaptverami tāls. Šī fotosesija nu ir sagaidījusi savu realizācijas brīdi, bet jau ar citu kontekstu. Un citu spēku. Mākslinieka un «Pelnrušķītes» kopdarbs kaut kādā ziņā ir patiesuma brīdis, sirds atkailināšanās. «Es nebiju gaidījis, ka ieraudzīšu ko tādu.

Kristīnes dvēseles cīpslas ir saspriegotas, kā sarāvušies čokurā tās vārstuļi. Uzzināju faktus, par kuriem agrāk man pat intereses nebija. Tieši tad es sapratu topošā bilžu projekta jēdzienisko mērogu.

Ņemot vērā manus paņēmienus, kā uzrunāt skatītāju caur mākslu, Kristīne ar savu reālo personību un dzīvesstāstu ideāli - taisni kā dūre uz acs, cik perfekti - reprezentē manas daiļrades vēstījumu un virza to jaunajā līmenī. Jo tā vairs nav metafora, bet gan realitāte.

Kristīne bērnišķīgi uzticējās cilvēkiem

Kristīne atveidota mākslas darbā "Ironija"
Kristīne atveidota mākslas darbā "Ironija" Foto: Artūrs Bērziņš

Tajā pašā laikā mūsu «Pelnrušķīte» ir dienējusi zemessardzē, pārklāta ar tetovējumiem un turklāt raksta dekadentisko prozu. Varbūt kādam, kam ir grūtības ar iztēli, tas nelīmēsies kopā ar dotās pasakas varoni. Bet johaidī - tieši šie elementi ar savu klātbūtni izceļ un padara vēl spilgtākas «Pelnrušķītei» pienācīgās Kristīnes iezīmes – īstumu, patiesumu, sievišķīgumu un iekšējo gaismu. Un neaizsargātību. Es pat teiktu, gandrīz bērnišķīgu uzticību cilvēkiem - kā princese, kas atnāca pie mums no 19. gadsimta pasakām, un, tā kā pati ir laba, tad viņai liekas, ka arī pārējie cilvēki tādi. Kristīne kā tēls ir lielisks tests mums visiem – vai tu spēj pamanīt gaišumu, kas ir paslēpts aiz šīs fasādes no tetovējumiem un automātiem? Lai ieraudzītu skaisto tur, kur tas ir tīrā veidā ar uzrakstu «skaistums», nekādas lielas gudrības nevajag.

Pagaidām gatavi pirmie divi darbi no sērijas – «Ironija» un «Dzeltenie putni». Pārējie ieraudzīs saules gaismu vasaras sākumā, jo katra darba izstrāde prasa ļoti daudz laika – fotogrāfijas ir tikai izejmateriāls. Sērijā «Ironija» demonstrēju absurdumu, kas piemīt mēģinājumiem pasniegt Kristīni kā teroristi un vandali. Savukārt aktuālais darbs «Dzeltenie putni» nevarēja gaidīt, tam bija «jādzimst» pašam pirmajam.

Mākslinieks Artūrs atklāj, ka Kristīne pašreiz nonākusi neapskaužamā situācijā un īsti pat nav, kam par viņu pastāvēt. «Varbūt caur šo mākslas prizmu ir iespējams pasvītrot lietu īsto dabu. Ar darbu «Dzeltenie putni» es gribēju parādīt šo situāciju, kas presē bija ietērpta maigos, jaukos vārdos – smuki un kruzuļaini –, bet apakšā izmisumā lūSt kauli, plīst audi un asinis mutuļo. Šī bilde ilustrē, kā tu tiec nežēlīgi plosīts kopā šajos skaistos, smalkos ietērpos, nevainīgajos vārdiņos, jauki noformulētiem sīkiem meliem, meliņiem un izdomājumiem. Tā, lūk, ir īstā vardarbība,» situāciju analizē mākslinieks.

Skandāls par un ap «Pelnrušķīti» Kristīni

«Godīgi sakot, no sākuma nekādi nevarēju saprast, kā tāds lēts demagogs kā Kristīnes draugs Kaspars varēja tik ilgi vadāt aiz deguna Kristīni un pārējo savu atbalstītāju pulciņu. Bet tagad, pēc pēdējās viņa intervijas «Privātajā Dzīvē», es sapratu – nav ko brīnīties, ka Kristīne tā iekrita. Jo vairāk, zinot viņas bērnišķīgo uzticību un iekšējo neaizsargātību, kuru tik viegli izmantot un manipulēt. Kaspars nav tik vienkāršs, kā izskatās. Tas ir skaidri redzams, lasot viņa interviju. Kaspars atrada stīdziņu, kura lasītāju aizskars aiz dzīvā. Tā, lai novērstu uzmanību no pretrunu mudžekļa, kas vārās apakšā. Apbruņojies aiz «nepamatotās patoloģiskās greizsirdības upura» un «neirotiskās paranoiķes pašaizliedzīgā glābēja» tēla, viņš uzrunāja lasītāju, jo vairākums cilvēku tiešām ir piedzīvojuši tādas lietas uz savas ādas un neiedomājas, ka ar šo izjūtu aprakstu var ievīstīt pavisam savādākus apstākļus.

Kristīne mākslinieka Artūra Bērziņa ekskluzīvā digitālo foto gleznā "Dzeltenie putni"
Kristīne mākslinieka Artūra Bērziņa ekskluzīvā digitālo foto gleznā "Dzeltenie putni" Foto: Artūrs Bērziņš

Un vēl - lai arī kādus demagoģiskos izteicienus viņš runātu un tēlotu malā stāvošu nevainīgo dūdieviņu, pēc iesaistīto sieviešu (arī Kaspara sievas un bērna mātes Sandijas) emociju temperatūras var just, ka šobrīd šīs emocijas joprojām ir aktuālas un karstas. Palasiet viņu teikto presē – nelīmējas kopā ar Kaspara apgalvojumiem par «draudzīgām attiecībām ar bijušajām sievietēm». Nerunājot par atklātiem meliem par to, kā Kristīne vienam bijušajam šķiršanās laikā pārgriezusi plaukstu ar šķērēm, bet otram caurdūra vaigu ar kurpes papēdi.

Vispār ož pēc «melnā PR». Kas iepriekš pazina tādu Kasparu? Bet tagad, kaut arī viņš ir antivaronis, «multimāksliniekam» tāds statuss par sliktu arī nenāks. Domāju, ka šajā gadījumā «černuha» ir gan kā reklāma, gan kā būtība - tu tajā peldi kā savā stihijā. Saka, ka seja ir dvēseles spogulis, un laikam bieži vien tā arī ir.

Secinot no visiem pieejamiem materiāliem, rodas pārliecība, ka tas nenotiek dažu dāmīšu galvās, bet gan realitātē. Kristīne komentārus presei nesniedz - paldies Dievam, viņa jau kādu laiku ir Amerikā, un ceru, ka viņas domas tagad jau ir tālas no visa šā groteskā marasma. Tā kā no Kristīnes prese informāciju nesaņem, viņi raksta visu, ko stāsta Kaspars. Varbūt tādēļ nenāktu par sliktu, ja beidzot tomēr dienas gaismu ieraudzītu šie daži dokumenti, kuru autentiskums ir neapstrīdams, jo viss ir reģistrēts sociālajos portālos,» situāciju analizē Kristīnes draugs mākslinieks Artūrs.

Sandijas Loginas vēstules Kristīnei šova «Pelnrušķīte» fināla naktī

14. apr 21:16

Tu stulbā [cenzēts], domā ka Kaspars ar mani netiekas???? Ka tas no rīta pie loga nebija teātris??? Viņš man lūdza lai pasaku, ka sameloju tev, jo tu esi uztaisījusi shausmiigu skandaalu uz ielas!!!!. Vinsh teica ka tu vinjam liekot naakt kopaa pie manis un mums tas bija sarunaats, lai peec tam mieriigi tiktu no tevis valjaa! Mēs nekad neesam bijushi shkjirti!!!! Mees veeljoprojaam tiekamies, tikai retaak, lai tu nenojaustu. Kraties vienreiz prom uz savu Lego zemi un liec mūs mierā. Saprati? Vinsh ar tevi tusees kameer tev vinneetaa naudinja nebuus beigsies! Idiote! Varu tev stādīt priekšā faktus, ja netici!!

14. apr 22:09

Atvaino, rakstīju vēstuli emociju uzplūdā, jo Kaspars solīja vakaru un nakti pavadīt ar mani un mūsu mazo, bet iereudzīju viņu šovā, uz kuru viņš man solijās neiet- sadusmojos, turklāt arī to, ka man viņš ir jādala ar tevi- man viss sakāpa līdz augšai, jo man visu laiku bija jāklusē. Pie saviem vārdiem protams palieku un par tiem atbildu, bet varbūt biju mazliet par šerpu izteicienos. Ne jau viņš aiz lielas mīlestības aizbrauca uz šovu, bet jo tu viņu piespiedi un viņš ir noguris no taviem skandāliem. Un kāpēc ir jācieš man ar bērnu? Tikai tāpēc ka tu viņam turi stobru pie galvas. Atkal iesi Kasparam žēloties? Viņš ir noguris no tevis, liec viņu mierā.

15. apr 02:51

Kad bijāt pie manis- viņš pēc kādas pusstundas man zvanīja un teica, ka esi noticējusi un pabrīdināja, ka esi manu Tel. nr. izokšķerējusi no vinja telefona, lai es uzmanos...es tai pašā dienā nomainīju numuru, cik man zināms no viņa- tu man esi zvanījusi, bet attiecīgi neesi varējusi sazvanīt. Viņš dikti gribēja braukt uz to Kubu, viņam ir izdevīgi būt ar tevi, pie tam tu viņu visur izvadā ar mašīnu. Viņš mani mīl. Viņš nav mani pametis, viņš pie manis nāk naktīs, vēlu. Un nedomā ka mēs riču raču spēlējam. Pēdējo reizi viņš pie manis bija 4dienas naktī, ap pl.3 vai 4. Viņš tēlo, ka ir ar tevi , jo viņam tas ir izdevīgi- ne tikai izvadāšana, bet arī publicitāte, tāpēc jau vinš ar tevi visur iet. Kāpēc es to visu pieciešu? To es tev neteikšu. Bet fakts ir tāds, ka jūs esat nevis Bonija un Klaids, bet *** un muļķe. Man telefonā ir arī šādas, tādas īsziņas. Es tiešām būtu gaidījusi, kad viņš tevi pametīs (kā viņš man sola), bet tas ka viņš šovakar neatnāca pie manis, kā bija solīts, bet aizgāja atkal publicēties- uzdzina dusmas. Tev arī ir jāzin, ka neesi viņam vienīgā. Tiešām būs tā, kā tu teici- beigās būs jādzīvo 3atā!

15. apr 03:08

Padomā arī kāpēc viņam vienmēr telefons ir vai nu izslēgts, vai nav līdz- kad ir ar tevi! Kaut gan tu to varētu arī nepiefiksēt, jo kāpēc tev zvanīt viņam, ja viņš ir ar tevi. Piemēram šodien viņam izslēgts bija jau pa dienu. Labāk neizteikšos kā viņš tevi aprunā. Tajā naktī kad tu sacēli paniku par to komentāru Kas jauns, viņš atnāca pie manis, jo tas viss tika novelts uz mani. Mēs pastrīdējāmies, bet uzreiz «salabām». Tu esi domājusi, ka to ir rakstījusi vai nu es, vai mana māsa. Viņš teica, ka biji viņam kaut kad uzbrukusi, ka esat izkāvušies (ap sievieshu dienu). Un sieviešu dienā viņš bija pie manis, pirms brauca pie tevis...arī tev tika tāda pati sarkana, gara roze? nedomāju, ka viņš pirka dažādas, man viņa izkaltēta mājās stāv:)

Kaspara bijušās sievas vēstule «Pelnrušķītei»

«Tev pat ir paveicies,ka Tevi viņš neielika psihenē pēc tādiem histerikos gājieniem kā mani. Nu ja,Tu jau neesi sieva un viņam nav tādu tiesību. To ka Kaspars melo visām zinu, bet man tas pofig.»

Kristīnes draugs domā, ka skandālu epopeja nerimsies

«Jā. Pasaka ir pasaka, bet dzīve ir dzīve, Pelnrušķīt! Tu vari kļūt par princesi, bet atradīsies cilvēki, kas gribēs ierādīt, ka tava vieta tik un tā ir un paliek rakāties pelnos. «Nodejo vienu deju un pazūdi.» Un nesakiet, ka tā ir tikai latviešu daba. Es nedomāju, ka šis ir punkts, jo maitu lijas, sajutušas asiņu garšu, tik ātri vairs nerimsies – tās nonāk savā stihijā, apdullinoties no trūdu smakas, paslēpušās jēru ādās. Nu ir jāgaida jaunu izdomājumu porciju. Nekas jau nav noticis, vai ne? Dzīve turpinās,» pārdomās par notikušo dalās Kristīnes morālais atbalstītājs un draugs, mākslinieks Artūrs.

Komentāri (49)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu