Mika Dukura roku tagad rotā liels patriotisks tetovējums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pašmāju mūziķis Miks Dukurs (29) pirms koncerta «Mūzika un dzīvība. Vienoti par iespēju!» vairākas stundas pavadījis tetovēšanas salonā – tagad uz viņa rokas redzams eposa «Lāčplēsis» grāmatas vāks.

«Mēs esam stipra tauta! To nedrīkst aizmirst! Tāpat kā mūsu varoņus. Manā sirdī lielu vietu vienmēr ieņems mūsu zeme - Latvija un eposs «Lāčplēsis», protams,» sociālajos tīklos savu rīcību komentē Dukurs.

Par labu Lāčplēsim mūziķis lēma tāpēc, ka 2013. gadā rokoperā «Lāčplēsis» atveidoja Koknesi. Žurnālam «Privātā Dzīve» viņš atklāja, ka sākotnēji gan Latvijas tautas varoņa vietā apsvēris izvēlēties Mildu, taču šādi zīmējumi jau esot bijuši pārāk daudziem.

Kā jau ziņots, labdarības koncertā «Mūzika & Dzīvība. Vienoti par iespēju!» vēža slimnieku atbalstam saziedoti 110 214 eiro. Koncertā piedalījās tādi mākslinieki kā «Musiqq», «The Sound Poets», «Astro’n’out», «Iļģi», «Tumsa», «Pienvedēja piedzīvojumi», «Dzelzs Vilks», «Putnu balle», «Franco Franco» un Ipstens Kūns, «Satellites LV», dziedātāji Jānis Stībelis, Aija Andrejeva, Fēlikss Ķiģelis, Ivo Fomins, «Goran Gora» un citi.

Koncerts sākotnēji bija iecerēts, lai vāktu līdzekļus mūziķa Valtera Frīdenberga ārstēšanai, bet šim mērķim portālā «Ziedot.lv» pagājušā gada novembrī jau tika saziedoti vairāk nekā 100 000 eiro.

Portālā «Ziedot.lv» vadītāja Rūta Dimanta iepriekš stāstīja, ka pērn ik nedēļu portālā vērsies vismaz viens onkoloģijas pacients, kurš lūdza palīdzību, bet daļa no viņiem to nesagaidīja. «Pašlaik mūsu redzeslokā ir aptuveni 30 cilvēki, kuru terapiju izmaksas mainās, taču kopā sasniedz gandrīz vienu miljonu eiro,» teica Dimanta. Viņa norādīja, ka ir medikamentu kursi, kas izmaksā no 70 000 līdz 80 000 eiro, un Latvijā tie nereti jāatmaksā pašiem pacientiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu