Pagājušajā vasarā, izmantojot iespēju strādāt attālināti, daudz nedomājot iesēdos automašīnā un devos eirotripā. Galamērķis bija Ligūrija, Itālijā, kur mazā pilsētiņā aptuveni 100 km no Francijas robežas dzīvo ģimenes draugi. Kopā nobraukti aptuveni 6000 km, un, ceļojumam tuvojoties noslēgumam, man pietrūka tikai divu lietu – Latvijas gaileņu mērcītes un iespējas ar šiem episkajiem skatiem, kas redzēti pa ceļam (lasīt – kalni, to sniegotās virsotnes un kontrastam arī Komo ezera tirkīzzilais ūdens), dalīties ar pašiem tuvākajiem cilvēkiem. Tad nu arī šovasar, pēc tam, kad ģimene paziņoja, ka vēlas paceļot ar automašīnu, nebija divu domu – braucam!

Lidmašīna pavisam noteikti ir ērts un ātrs veids, kā nokļūt atvaļinājuma galamērķī. Ja vēl paveicas ar lētajām biļetēm, tad pavisam labi. Taču, ceļojot ar automašīnu, ir šī milzīgā brīvības sajūta - brauc, kur acis rāda, piestāj, kur vēlies, un, ak, tie skati, kas pavada... Plus nav jādomā par bagāžu un mazākā kompānijā automašīnas salons var kļūt arī par tīri ērtu viesnīcas numuriņu. Taču cik patiesībā izmaksā nedēļu ilgs ceļojums ar automašīnu? Esmu apkopojusi izmaksas.

Galamērķis – Itālija

Bijām piecu cilvēku kompānija – četri pieaugušie un viens pusaudzis. Ņemot vērā, ka ceļš līdz galamērķim bija aptuveni 2500 km, tad plānojām arī nakšņošanu un rēķinājām, ka dienā vēlamies nobraukt ne vairāk par 400 km. Lai arī mūsu "darba zirgs" ir gana ietilpīgs, svarīgākais, lai visi jūtas ērti un izbauda ceļu.

Tad nu sāksim ar ceļojuma pirmo daļu. Izbraucām 17. jūnija agrā rītā – pirmā lielā pieturvieta Adršpaha (zināma arī kā vieta, kur Sprīdītis satika Lutausi).