Rēzeknē notiks Klasiskās mūzikas festivāls «LNSO vasarnīca»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 24. augusta līdz 26. augustam Rēzeknē - Latgales vēstniecībā «Gors» norisināsies IV klasiskās mūzikas festivāls «LNSO vasarnīca», informēja vēstniecības Mārketinga nodaļas vadītāja Edīte Husare.

Par tradīciju kļuvušais klasiskās mūzikas festivāls ģimenei un draugiem šogad mainīs norises vietu un piedāvās daudzveidīgu programmu divos lielos vakara koncertos ar četru ģēniju mūziku, divās muzikālās izrādēs bērniem un pusaudžiem, kā arī darbnīcās un spēlēs.

«Festivāla sākotnējā ideja vienmēr bijusi doties ārpus galvaspilsētas un būt tuvāk klausītājiem jebkurā Latvijas koncertzālē. Iepriekšējos trīs gadus «LNSO vasarnīca» notika Cēsīs, bet šogad dodamies uz pašu Latgales sirdi – Rēzekni,» stāsta Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra direktore Indra Lūkina.

Piektdien, 24. augustā, plkst.19 Latgales vēstniecības «Gors» Lielajā zālē izskanēs atklāšanas koncerts, kurā uzstāsies solisti: Egils Upatnieks – oboja, Georgs Sarkisjans – vijole, Darja Smirnova – vijole, Ieva Saliete – klavesīns un Matīss Čudars – ģitāra, diriģents - Guntis Kuzma. Koncerta programmā – Bahs un Mocarts.

Matīss Čudars
Matīss Čudars Foto: Publicitātes

Pēc koncerta plkst.21 vēstniecības «Jumta terasē» interesenti būs aicināti uz vasaras kino un mūzikas vakaru noslēgumu.

Sestdien, 25. augustā, plkst.18 "Gora" Lielajā zālē uzstāsies solisti: Kima Krisvela – mecosoprāns un Andrejs Osokins – klavieres ar Rēzeknes Festivāla kora dalīšanos. Arī šī koncerta programmā – divi ģēniji. Koncerta programmā izskanēs fragmenti no Sergeja Rahmaņinova Ceturtā klavierkoncerta un slavenā amerikāņu komponista un diriģenta Leonarda Bernsteina "Simfoniskajām dejām» un populārā mūzikla "Vestsaidas stāsts", kā arī dziedājumi no vairākiem citiem mūzikliem.

Pirms tam plkst.16 «Gora» Mazajā zālē būs iespēja noskatīties muzikālu izrādi bērniem «Vējš vītolos».

Izrādes pamatā ir Keneta Greiema pazīstamais darbs, kurā galvenie varoņi ir mājmīlīgs Kurmis, laiskas ūdensdzīves piekritējs Žurks, izlutināts lielbagātnieks Krupis un apgarots vientuļnieks Āpsis. Mūziku iestudējumam komponējis «Spēlmaņu nakts» balvas ieguvējs Edgars Mākens. Izrādes režisors - Leļļu teātra mākslinieciskais vadītājs Ģirts Šolis. Izrādē piedalās aktieri Mārtiņš Brūveris un Valdis Vanags.

Svētdien, 26. augustā, plkst.14 Latgales vēstniecības «Gors» Mazajā zālē - muzikāla izrāde pusaudžiem «Zenīts».

«Šis ir savdabīgs psiholoģisks seanss, kurā ar dažādu žanru kompozīcijām tiek atjaunotas saites ar skolas laika maģisko pasauli. Muzikāli cikls skan tā, it kā to savam iztēles orķestrim būtu uzrakstījis bērns. Ar vēlmi izprast apkārt notiekošo un piešķirt tam kādu rotaļīgu, eksistenciālu, smieklīgu, aizkustinošu, pārpasaulīgu un puiciski ikdienišķu jēgu,» saka mūzikas autors Jānis Šipkēvics.

Izrādes režisors – Viesturs Meikšāns, scenogrāfe un tērpu māksliniece – Rūta Briede. Iestudējumā piedalās Rīgas Doma kora skolas audzēkņi un «LNSO zenītansamblis» Gunta Kuzmas vadībā.

Festivāla «LNSO vasarnīca 2018» programmā iekļautas arī meistarklases ar Vari Klausītāju.

«LNSO vasarnīca» ir festivāls visai ģimenei, un programma veidota tā, lai būtu ko darīt gan lieliem, gan maziem. Vakara koncertu gaitā koncertzālē darbosies radošā bērnistaba, kurā bērni varēs pavadīt laiku pieredzējušu audzinātāju uzraudzībā, kamēr vecāki klausās koncertu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu