Beigas «Svešajai sejai»! Atskats uz seriāla uzņemšanas aizkulisēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdien, 17. maijā, savu pēdējo sēriju piedzīvos pašmāju seriāls «Svešā seja». Kamēr vēl seriāla fināla sērija ir noslēpumā tīta, piedāvājam atskatīties uz «Svešās sejas» uzņemšanas aizkulisēm.

Pērnā gada izskaņā TVNET devās uz «Svešās sejas» uzņemšanas paviljonu, kā arī aprunājās ar seriāla producenti Baibu Salenieci.

Producente atklāja, ka filmēšana notiek katru darbdienu aptuveni desmit stundu garumā. «Reizēm filmējam arī brīvdienās, ja aktieru aizņemtība neļauj iekļauties ētera grafikā darbdienās. Nav noslēpums, ka sēriju epizodes tiek filmētas pamīšus un aptuveni 12 sēriju amplitūdā,» par seriāla filmēšanas aizkulisēm stāsta seriāla producente.

Tā kā teātris ir un būs aktieru prioritāte, liela atbildība gulstas uz filmēšanas plānotāja pleciem.

Toreiz vaicājot, vai «Svešā seja» varētu būt jaunais «UgunsGrēks» reitingu ziņā, Saleniece atbildēja izvairīgi. «Nekad neizsaku prognozes par to, kā būs vai nebūs. Mēs nekad nezinām, kas mūs gaida nākotnē. Daudz ko var mainīt pat neliels dzīves notikums vai pavērsiens, un seriālam var pienākt beigas vai, tieši otrādi, tas iegūs otru elpu.»

Diemžēl šā gada aprīlī TV3 pieņēma lēmumu pārtraukt seriāla rādīšanu.

Pašmāju seriāls «Svešā seja» savu pirmizrādi piedzīvoja 2017. gada 18. septembrī, un sākotnēji seriāla sižetiskās līnijas centrā savijās stāsts par plastisko ķirurģiju un netīro biznesu, noklusētu patiesību ģimenē, kā arī mīlestību un cerību. Turpretim otrā sezona savu ceļu pie skatītājiem sāka ar lielām rokādēm seriāla galvenajā vēstījumā, lielāku uzmanību pievēršot galveno varoņu savstarpējām attiecībām, akcentējot mīlestību un ģimenes vērtības, kā arī humoram, bet kriminālo sižeta līniju atstājot otrajā plānā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu